Karácsonyra készültek a PIK-ben

Írta:  2011.12.13.
A család közösen készít ajándékokat karácsonyra – talán ez a legszebb készület az ünnep előtt. Ezért is szervezett családi kézműves foglalkozást is a PIK ádvent harmadik hétvégéjén.

Az egész család együtt készülhetett
− Majd még visszajövünk ám a Diótörőre is – mondta egy kislány mosolyogva már a kijáratnál. Édesanyja – felnyalábolva a papírból kivágott és ragasztott tetszetős kis fenyőfákat – igyekezett a megfelelő irányba terelni, mert nyilván ideje volt már az ebédről is gondoskodni.
A Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) kézműves vásárral és családi színházi előadással kedveskedett a helyieknek. Szombaton reggel kilenckor már nyitottak a standok, és aki nem csak a kirakott árut mustrálni érkezett ide, beülhetett a gyöngyfűzés-bemutatóra vagy a kézműves foglakozásra, amely jó alkalom volt arra is, hogy kisebb ajándék készüljön a családtagok számára. Sokan életek a leehetőséggel, lányok és fiúk, édesanyák és testvérek együtt ragasztották a tetszetős apró fenyőfákat.
Szombaton színház is várta az érdeklődőket. Mi sem természetesebb, hogy a karácsony közeledtén a Diótörő került színre egy kis rafinériával: prózai előadást láthattunk, amely felhasználta Csajkovszkij a témára írt balettjének zenéjét.
Tartalmas és szép hétvégét tölthetett a PIK-ben, aki úgy döntött, ide látogat el a családdal. 

Készül az apró papírfenyő