A zene mindenkié

Írta:  2011.12.23.
A magyar és az egyetemes zenei kultúra ápolását, népdalaink tanítását és terjesztését tűzte ki célul a Sonore Zenei Kulturális Egyesület. A kiemelt aranydíjas Sonore Vegyeskar számtalan sikeres fellépést és eredményes szereplést tudhat magáénak.

Mindenhol mindent szívesen énekelnek
A kerületben élő – különféle korosztályokat és foglalkozásokat képviselő –emberekből álló kórus magas elismertségét bizonyítja, hogy a helyi fellépéseken túl Prágába, Krakkóba, Isztambulba is meghívást kaptak.
– Liszt, Kodály, Bartók országában fontos, hogy ápoljuk a zenei hagyományainkat és megismertessük azt másokkal is. Fontosnak tartom ebből a szempontból a fiatalok felkarolását is, akiknek minden segítséget meg kell adni ehhez – hangsúlyozta Mohai Tibor György.
A kórus október 2-án a Zene Világnapja alkalmából vendégül látta a tatai Egressy Kórust, a Gyöngyösi Városi Vegyeskart és a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola kórusát. November 20-án pedig remekül sikerült fellépésük volt Sárváron.
– Nagyon sokan, 150-160-an jöttek el a koncertre, ráadásul a fellépés után a méltán híres sárvári termálvízben is sikerült folytatni az éneklést. A tér kiváló akusztikája, a spontán éneklés és a fürdőbeli siker maradandó élménnyel gazdagította a kórus életét – osztotta meg velünk a kórus vezetője.
December 2-án a Borostyán bálon – az óvónők bálján – lépett fel a csapat, ahol Abba-melódiák csendültek fel Kovács Adrián zongorajátékával aláfestve. Ő immár állandó kísérője a kórusnak.
– A karinthys diákjaimmal egy háromnapos őszi táborozás során gyakoroltuk az Abba-dalokat. A barokk zene mellett szeretnénk könnyűzenei klasszikusokkal is bővíteni a repertoárunkat, így mostantól énekelni fogunk Oscar Peterson-, Elton John- és Lennon–McCartney-szerzeményeket is – hívta fel a figyelmet a jövő terveire Mohai Tibor György, akit november 11-én Karinthy-emlékéremmel tüntettek ki a pedagógusi munkásságáért.
A fellépések sora azonban nem ért véget ezzel, ugyanis az önkormányzat felkérte a kórust arra, hogy december 17-én az Advent Pestszentlőrincen- Pestszentimrén elnevezésű rendezvényen a régi piac területén énekeljenek. Az új év első koncertjét pedig januárban adják a Zila Kávéházban.