Nyelvkérdés a Kapocsban

Írta:  2011.12.23.
A Kapocs Általános és Magyar–Angol Két Tannyelvű Iskolában immár több mint tíz esztendeje rendezik meg az Országos Angol Nyelvű Vers- és Prózamondó Versenyt. Idén december 1-jén minden eddiginél magasabb volt a résztvevők száma.
A megmérettetésen húsz iskola 29 alsó és 30 felső tagozatos tanulója vett részt, és nemcsak a fővárosból, hanem az ország minden tájáról érkeztek a lelkes diákok és tanáraik.
– A verseny első felében az alsósok mutatták meg a tudásukat, majd kis szünet után a felsősöket hallgattuk meg. A diákok nemcsak megtanulták a választott műveket, hanem át is élték azokat, a mimikájukkal, a gesztusaikkal művészi módon adták elő valamennyit. Az idén a humoros gyermekversek mellett sokan készültek klasszikus művekkel is – mesélte Fadgyasné Láda Erika, az iskola igazgatója.

Nehéz döntés


A megnyitón Kucsák László mondott köszöntőt
A zsűri tagjai a Karinthy Frigyes Gimnázium, a Ganz Ábrahám Kéttannyelvű Gyakorló Középiskola és Szakiskola, valamint a Leövey Klára Gimnázium tanári gárdájából kerültek ki, és bizony egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben. A színvonalas produkciókat hallva csak nehezen tudtak döntést hozni, a gyerekek nagy örömére azonban könyvjutalmat azok is kaptak, akik arany, ezüst vagy bronz fokozathoz nem juthattak.
– Dicséret illet minden diákot és felkészítő pedagógust, hiszen komoly felkészülési munka eredménye volt a versenyen nyújtott szép teljesítmény. A szünetben karácsonyi hangulatú kézműves foglalkozás is várta a versenyzőket, akik angyalka, harang és karácsonyfa hűtőmágnest, valamint ajándékdobozt készíthettek. Remélem, hogy hozzánk hasonlóan mindenki más is jól érezte magát ezen a remek délutánon – mondta az igazgatónő.

A megnyitó

Lassan már hagyomány, hogy a két tannyelvű Kapocs iskola rendezi meg a versenyt, amelyen az idén még a szokásosnál is többen vettek részt, így a megnyitót a tornateremben kellett tartani. A gyerekeket és a tanárokat Kucsák László alpolgármester köszöntötte. – Szerintem az idegennyelv-oktatás ügye kiemelkedően fontos. Az olyan rendezvények, megmérettetések, amilyeneket a Kapocs iskola is szervez, azért nagyon lényegesek, mert játékos formában tudatosítják a nyelvtanulás fontosságát. Minden ilyen program hozzásegít a közös cél eléréséhez, vagyis a nyelvtanulás népszerűsítéséhez – mutatott rá az alpolgármester.