Jubileumi koncerttel indul az év

Írta:  2012.01.03.
Új évi hangversenyt ad január 8-án (vasárnap) 18 órától a Dohnányi Ernő Zeneiskola az önkormányzat támogatásával a Pestszentimrei Sportkastélyban.
Az immár hagyományosnak mondható kerületi új évi koncertet 10. alkalommal rendezik meg, s azt minden évben nagy érdeklődés kíséri.
Az ünnepi program védnöki tisztét Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő és Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be. Új évi köszöntőt Ughy Attila mond, a műsort pedig Solymosi Tari Emőke zenetörténész ismerteti.
Szenthelyi Miklós mellett fellép Faludi Judit Liszt-díjas gordonkaművész, Lakner Gábor tárogatóművész, a Botafogo Táncegyüttes, az iskola ifjúsági fúvószenekara Dohos László Liszt-díjas karnagy és szimfonikus zenekara Tóth Gergely József karmester vezényletével.
A belépőjegyek 1000 forintos áron kaphatók a Dohnányi Ernő Zeneiskolában (Gyöngyvirág u. 7–9.) vagy az előadás előtt egy órával a Pestszentimrei Sportkastélyban (Kisfaludy u. 33/b).