Pedagógusok és diákok együtt alkottak

Írta:  2012.02.20.
Kiállítással egybekötött rendhagyó és nagyszabású kreatív alkotóműhelynek adott otthont február elején a Kondor Béla Közösségi Ház.
A kerületi műhelyfoglalkozás megálmodója, szervezője, Diráné Huszár Gertrúd, a Sztehlo Gábor általános iskola szaktanára, a Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény technika munkaközösségének vezetője a megnyitón hangsúlyozta a saját kezűleg készített tárgyak, lakberendezési eszközök eszmei értékét.
Elmondta, hogy az első három foglalkozást kizárólag pedagógusoknak hirdették meg, s a résztvevők száma mindhárom alkalommal meghaladta a nyolcvanat, ami jól tükrözi a nagy érdeklődést. A műhelymunka során a tanárok új alapanyagokkal is megismerkedhettek, s azokat ki is próbálhatták.
A legutóbbi foglalkozáson azután együtt alkothattak a kreatív óvónők, tanítók, tanárok és az ügyes kezű diákok. Velencei maszkokat készíthettek nívós alapanyagokból – japán üveggyöngyből, Swarovski-gyöngyből, teklagyöngyből, antikoló festékekből, repesztőlakkokból –, s az elkészült alkotását mindenki hazavihette. A foglalkozás ideje alatt rendezett kiállításon kézzel készített ékszereket, ékszertartó dobozokat, vázákat, festett üvegtálakat, faliórákat és különféle lakberendezési tárgyakat láthattak az érdeklődők. A tervek szerint a következő foglalkozást márciusban tartják, a tavaszi ünnepkör jegyében.