Kerületi művészek a Belvárosban

Írta:  2012.02.24.
Árvay Zolta és Huller Ágoston képzőművész kiállítása február 8-án nyílt meg az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.
A két kiállító a kerületi művészekből álló 5KOR képzőművész csoport tagja. Mindketten modern kifejezési formában alkotnak, ugyanakkor fontosnak tartják a hagyományokat, az azokra építhető és azokból kiemelkedő erős szakmaiságot.
„Gondolatok a könyvtárba” olvasható az Árvay Zolta és Huller Ágoston kiállítására invitáló meghívón, ám nem helyesírási hibáról van szó. S nem véletlen vagy futó ötlet, hogy éppen a Gondolatok a könyvtárban című híres költemény címének parafrázisát adta a kiállításának a két alkotó.
– Vörösmarty Mihály Gondolatok a könyvtárban című versének egyik fő kérdése – „Mi dolgunk a világban?” – a mű megszületése után majdnem százhetven évvel aktuálisabb, mint bármikor – hangsúlyozta a megnyitón P. Szabó Ernő művészettörténész. – Vörösmarty múltat, jelent, jövőt egyetlen nagy vízióban megidéző költeménye válasz a szállóigévé vált kérdésre, amely úgy szól, ment-e a könyvek által a világ előbbre.
„És mégis-mégis fáradozni kell” – írta a költő, mintha csak a XXI. század elején élőknek kívánna biztató üzenetet küldeni.
– Ez a sugallata a képeinknek is, és ha ez az üzenet figyelmet ébreszt, sejtéseket kelt, asszociációkat indít el a szemlélőben, akkor nem hiába hoztuk el a könyvtárba a gondolatainkat, a műveinket – mondta Árvay Zolta.
A tárlat március 2-ig tekinthető meg az Országos Idegennyelvű Könyvtár (1056 Molnár utca 11.) nyitvatartási idejében.