Nőnapi köszöntő festményekkel

Írta:  2012.03.12.
A nemzetközi nőnap jegyében nyílt meg a Kesztyűs Ferenc vezette műhely művészeinek kiállítása március 7-én a Pestszentimrei Közösségi Ház Klub Galériájában.
Kesztyűs Ferenc, a háromszoros nemzetközi ezüstérmes grafikus- és festőművész az alkotómunkája mellett fél évszázada  vezeti a magániskoláját, ahol a tanítványai – korhatár nélkül – egyénre szabottan, különféle stílusokban tanulhatnak rajzolni, karikatúrázni, szobrászkodni, elsajátíthatják a  porcelánfestés, a kerámiakészítés fortélyait és sok minden mást. A Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK) immár nyolcadik alkalommal nyílt kiállítása a műhely művészeinek.
– Az alkotók, a műgyűjtők rettegett félelme, hogy egyszer csak elkezd sötétedni, repedezni a festmény – mondta a megnyitón részt vevő Kossuth- és Eötvös-díjas Nagy József, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia professzora. – Ennek kiküszöbölésére Kesztyűs Ferenccel kidolgoztuk a szilikon művészfestéket, amelynek az alkalmazási területe végtelen. Az itt bemutatott festmények ezzel a festékkel készültek, és bizonyára 500 év múlva is az eredeti színűkben fognak pompázni.
A megnyitó ünnepségen Ódor Katalin, a PIK igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Kesztyűs Ferenc megemlékezett a nőnapról. Mindezek után Kaszner Margit grafikus-, festőművész, író, a Magyar Kultúra Lovagja beszélt a művészekről és a művekről. Török Katalin, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja verssel, Patricio Baeza és Ursu Gábor pedig latin zenével, gitárduóval emelte az est hangulatát.
A Kesztyűs Ferenc Műhely kilenc alkotójának kiállítását március 31-ig tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.