A SOFI tanulói díjazottak az országos versenyen

Írta:  2012.03.12.
Immár 12. alkalommal mutatkoztak be a középiskolás tehetségek a március 8-án, a Kondor Béla Közösségi Házban.

Császár Bíró Lilla
A korábbitól eltérően nem Ifjúsági Művészeti Fesztivál, hanem Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók néven folytatódott a programsorozat, amelynek nyitó rendezvénye a képző- és iparművészeti pályázatok díjkiosztó ünnepsége volt.
– Az elmúlt évek során pályázatunk olyan népszerűvé vált, hogy a fővároson túl az ország különböző pontjairól, településeiről is érkeztek pályaművek, ezért országos hatókörűvé terjesztettük felhívásunkat – mondta Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház intézményvezetője. A verseny meghirdetésében, a tájékoztatásban, a versenyfelhívás megfogalmazásában, a zsűrizésben, értékelésben a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet nyújtott szakmai segítséget.
A beérkezett képző- és iparművészeti alkotások közül neves zsűri választotta ki a díjazottakat és a kiállításra érdemeseket.
A pályázatra a képzőművészeti kategóriában 74 diák 129 alkotása, 11 intézményből (7 fővárosi, 4 vidéki), az iparművészet területéről 50 alkotó, 90 pályamunkája érkezett be.

Tóth Bálint veszi át a díjat

Varga Ferenc, a Mérei intézet pedagógiai szakértője, médiaművész, a képző- és iparkategória zsűrijének elnöke sajnálatosnak tartotta, hogy a kerületünkből nem jelentkeznek a középiskolások a versenyre. Azonban méltán lehetünk büszkék arra, hogy az iparművészeti pályázaton évek óta kiemelkedően szerepelnek a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény tanulói, akik közül az idén szőttes kategóriában az idén Báti Krisztián, Gálfalvi Vivien, Puskás Barbara és Varga Dániel lett díjazott. Az ünnepi eseményen a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei szerepeltek.
A jelenlévőket Császár Bíró Lilla intézményvezető üdvözölte, majd Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Varga Ferenc értékelte a képzőművészeti alkotásokat, majd a díjazottaknak Kucsák László, László Ibolya, a MAOE titkára és Varga Ferenc adta át a díjakat.
– Ötödik éves vagyok a Fóti Népművészeti Szakközépiskolában – mondta Tóth Bálint, aki a képzőművészeti kategóriában fődíjat kapott. – Utoljára 2009-ben vettem részt a pályázaton, akkor szintén fődíjas voltam. Azonban a tanáraim ösztökélésére adtam be az iskolában készített munkáimból egy válogatást. Most pályaválasztás előtt állok és festőszakon szeretnék főiskolán, vagy egyetemen tovább tanulni. Még keresem az utamat…

Kucsák László

– A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola negyedik évfolyamába járok – mondta Bencsik Melinda, aki az iparművészeti kategóriában hozta el a paprikadoboz és az Apostol című alkotásával a fődíjat. Másodéves voltam, amikor a paprikadobozt készítettem. Meglepetésként ért, hogy fődíjas lett a munkám. Először vagyok fődíjas és először vettem részt a pályázaton.