Új szellemű közösségi kávézó a Rózsában

Írta:  2012.03.28.
Minden tekintetben európai, polgári jellegű közösségi találkozóhelyként szeretnék üzemeltetni a Rózsa Művelődési Házban megújuló kávézót. Az átalakítás a tervek szerint egy-másfél hónap alatt elkészül, de a kávézó a munkálatok alatt is teljes kínálattal várja a vendégeket.
A művelődési ház büféjének üzemeltetését március elején vette át a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. A társaság célja az, hogy olyan kulturális találkozóhelyet teremtsen, ahol jól megférnek egymás mellett a baráti csevegésre vagy üzleti megbeszélésre beülők és a művelődési ház programjainak a látogatói.
– Ami az átalakítást illeti, egyelőre átmeneti állapotról beszélhetünk – mondta a projektért felelős Érces György, a Városgazda humánpolitikai ellenőre. – Reményeink szerint a XXI. századi színvonalnak megfelelő kávézót sikerül létrehoznunk, de már addig is, amíg az átalakítás elkészül, teljes termékskálával várjuk a kedves vendégeket.
A kávézó a jelenlegi büfé áthelyezésével és a recepcióval történő egybenyitásával multifunkcionális lesz, azaz a vendéglátással együtt információs és jegyértékesítő szolgáltatást is nyújt. A Városgazda Zrt. – üzleti filozófiájához hűen – az átalakítás költségeit igyekszik a lehető legalacsonyabban tartani.
– A kávézó berendezésének költségeit promóciós és reklámtevékenységgel fedezzük, így ezekért nem kell fizetnünk – mutatott rá Érces György. – Ugyanakkor, aki ide betér, az a művelődési ház miliője mellett egy polgári jellegű, klasszikus kávéház élményét kapja. Igyekeztünk úgy kiválasztani a termékeket, hogy a kínálat mindenki ízlésének eleget tegyen. A hagyományos presszótermékek mellett péksütemények és a kávézás kultúrájához tartozó cukrászati készítmények is helyet kapnak.
Újdonság, hogy a kávézó, amely eddig kizárólag a művelődési ház rendezvényei alatt volt nyitva, a hét minden napján várja a vendégeket az intézmény nyitvatartási idejében.