Vörösmartysok az Operettszínház színpadán

Írta:  2012.03.30.
Ünnepelt a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium. A gimnáziumot ugyanis éppen húsz évvel ezelőtt alapították. A nagyszabású gálát a Budapesti Operettszínházban rendezték.


Sokszínű program az ünnepi alkalomra
– A mai nap egy átlagos keddi hétköznap lenne, de a mi rendezvényünk ideje éppen a színházi világnapra esik, s a helyszín stílszerűen az Operettszínház, amely már másodszor fogadja be az iskolánkat. Itt volt az általános iskolánk 40. jubileumi gálája is, két egykori tanulónk, Pirgel Dávid és Zádori Szilárd pedig társulati tagok – kezdte ünnepi köszöntőjét Járainé dr. Bődi Györgyi igazgató telt ház előtt.
Az iskola tanulóin kívül szülők, tanárok, kerületi vezetők ültek a nézőtéren, akik egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a többórás színvonalas gálán, amelyen kórusmű, opera, operett, musical, rock, vers és tánc egyaránt volt.
– Itt vannak velünk azok – folytatta az igazgatónő -, akik hitet tettek a művészeti nevelés mellett, akik tudják, hogy a művészetek, a nyelvek tanítása, a műveltség gyarapítása az egyik leghasznosabb tevékenység. És itt vannak köztünk a gimnázium még élő alapító tagjai: Kissné Lakatos Erzsébet, Balogh Elekné, Szőke Lászlóné és Pásztor Józsefné, akiknek mind a mai napig hálásak vagyunk. Tizenhat tanárral jött létre a gimnázium, az általános iskola épülete lett a befogadó, s nem kevés konfliktussal lassan összecsiszolódott a két tagozat. Köszönet illeti a Csontváry iskola és a Kondor Béla Közösségi Ház vezetőségét, amiért tanóráink és rendezvényeink megtartásában rendszeresen kisegítenek. A gimnázium létrejöttével kialakult egy új, szakmai profizmusra törekvő, gyermekszerető tantestület.

Kucsák László kívánt további sikereket

A Vörösmarty Gimnáziumban folyó szakmai munka elismerése az, hogy az iskola az ELTE és a Zeneakadémia gyakorlóhelye. Az igazgatónőtől az „erős szülői háttér”, azaz a szülők is kaptak dicséretet az odaadó munkáért, amellyel rendszeresen segítik az intézményt, és természetesen kijutott a dicséretből és köszönetből az önkormányzatnak is a támogatásért, az eredményes együttműködésért. Kucsák László alpolgármester beszédében további sikereket kívánt az elkövetkező évtizedek pedagógiai munkájához.
Zárásként elhangzott Kodály Zoltán híres idézete: „Csak boldog gyermekekből lehet boldog felnőtt, csak boldog felnőttekből lehet boldog ország. E boldogság kulcsa pedig a pedagógusok kezében van.” Jó jel a jövőre nézve: a Vörösmarty gimnázium gáláján csak boldog gyerekeket láttunk…

Oklevelek, elismerések

És volt egy tánc...
Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára miniszteri elismerő oklevelet, Magyar Margit, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnökségi tagja – Ember Csaba elnök nevében – díszoklevelet adott át Járainé Bődi Györgyi igazgatónak.