Demjén a közönségből szívja az energiát

Írta:  2012.04.10.
Minden évben van szuperkoncertje, bármikor megtölti a sportarénát, slágereit minden magyar ismeri, idén pedig Kossuth-díjat kapott. Demjén Rózsi felért a „Parnasszusra”.
A közönség több évtizede töretlenül az énekes, dalszövegíró mellett áll, töretlenül hallgatják zenéjét, dúdolják dalait. Ugyan ki ne ismerné, a Jöjj vissza vándort, vagy a Darabokra törted a szívemet. Azt gondolhatnánk ennyi munka után, és az elért eredmények fényében csökken a motiváció. Rózsi a Budapesti Újságnak azonban más képet festett magáról.
Egyáltalán nem fáradok el, hiszen állandóan edzésbe vagyok. Egész évben dolgozom, járom az országot, mégsem merülök ki. Amikor felmegyek a színpadra, minden megy magától. Olyan, mintha rákapcsoltak volna az akkumulátor töltőre. – mondta el Demjén. Az életet köszönheti a zenének, amely a küldetésévé vált.
Manapság a régi berögzültségek leküzdéséről, a nyitottságról, a befogadásról kell, hogy szóljon a dal. Le kell tudnunk tenni, és magunk mögött hagyni azokat a terheket, amelyeket az évtizedek során felhalmoztunk, hogy újra kreatívak, és építkezők tudjunk lenni. Erről kell, hogy szóljon a dal. – tette hozzá Rózsi.
Idén a munkáját állami szinten is elismerték. Megkapta a Kossuth-díjat.
Nagyon jól esik az elismerés, rengetegen kerestek meg – ismerősök, ismeretlenek -, hogy gratuláljanak. Nagyon megtisztelő, de semmit sem változtat meg a munkámmal kapcsolatban, ugyan úgy megy tovább minden, mint eddig.
A különleges kitűntetés utáni első budapesti koncertjét Rózsi április 13-án tartja a Sportkastélyban.