Erdőt jártam, barangoltam

Írta:  2012.05.20.
Erdő-mező állatai címmel szervezett versmondó versenyt a SOFI logopédiai szakszolgálata a beszédhibás gyermekeknek a Lőrinci Nagykönyvtárban.

Immár kilencvedik alkalommal rendezett a SOFI (Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény) logopédiai szakszolgálata versmondó versenyt. Budavári Klára, a lőrinci gyermekkönyvtár vezetőjének köszöntője után Kucsák László alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, bátorítva a sok csillogó szemű óvodást és kisiskolást. A 33 versmondó gyermek a kerület 11 óvodájából és 3 általános iskolájából érkezett.
Azok az összetett beszédproblémával küszködő gyerekek, akik egész évben logopédus segítségével csiszolgatják a képességüket, örömmel vesznek részt a rendezvényen, mert számukra nem nagyon van lehetőség a szereplésre, az önkifejezésre. A beszédhibához gátlások, félelmek társulnak, de egy ilyen verseny is segít leküzdeni a kommunikációs akadályokat.

A gyerekek az erdő-mező állatai témakörhöz kapcsolódó verseket szavaltak. Volt, aki tisztábban artikulált, volt, aki megküzdött az egyes hangokkal.
A zsűri egyik tagja, Szűcs Mária logopédus a XVIII. kerületi mintájára Pesterzsébeten is szervezett versmondó versenyt a beszédhibás gyermekeknek. A zsűri elnöke Rancsó Dezső, a Magyar Színház tagja volt, aki színházjegyeket hozott ajándékba az Andersen, avagy a mesék meséje című darabra, amelynek ő a főszereplője.

A díjazottak: 1. Tóth Evelin (Pitypang Óvoda), 2. Alexa Máté (Zenevár Óvoda), 3. Bíró Lili (Kerekerdő Óvoda).
Különdíjasok: Angyal Dóra és Angyal Viktória (Vándor Óvoda), Vári Botond (SOFI Óvoda), Bohn Zsombor (SOFI), Szijártó Márkó (Ady iskola), Varga Dorottya, Freund Balázs, Wittmann Kata, Kása Dominika (Eötvös iskola).
A Magyar Színház különdíjasai: Stiglincz Dominik, Oláh Barna és Frigyesi Melinda.