Keresni azt, aminek örülni lehet

Írta:  2012.05.20.
A Vajk-sziget iskola diákjai Eleanor H. Porter Az élet játéka című könyvének színpadi változatát mutatták be május 9-én délelőtt a Rózsa Művelődi Házban, délután pedig a Pestszentimrei Közösségi Házban.
A Vajk-sziget Általános Iskolában immár hagyományosan 1996-tól működik színjátszó szakkör. – Sokszor szerepeltünk a kerületi színjátszó fesztiválon, az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztiválon – mondta Boldog Gabriella. – Az utóbbi években az énekkar és a felsős színjátszó kör egyre szorosabban együttműködik, így született meg az előadások egy része.
A zenés színpad szakkört Boldog Gabriella, Hódoss Henriette vezeti, Máté Judit a rendezésben, az előadás színrevitelben segített. A Méltóképpen ünnepelni című pályázaton nyert pénzből a díszletelemek beszerzésére nyílt lehetőség. A diákok május 9-én, délelőtt a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola diákjainak tartottak előadást a Rózsa Művelődési Házban, délután pedig a Pestszentimrei Közösségi Házban, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola tanulóinak. Eleanor H. Porter, Az élet játéka című könyvét színpadra alkalmazta Hódoss Henriette, zenéjét szerezte Kovács Adrián. A darabot a Vajk-sziget iskola diákjai adták elő. 

Az élet játáka

Eleanor H. Porter 1913-ban írta meg a Pollyanna című regényt, ami magyarul a az élet játéka címe kapta. A történet egy lelkész kislányáról szól, akinek az  édesapja tanít egy „játékot”, aminek lényege az, hogy meg kell keresni minden helyzetben azt, aminek örülni lehet. Édesapja halála után Pollyanna a mogorva Polly nénikéjéhez költözik, és fenekestül felforgatja az életét...