A természetelvű festés áll hozzá közel

Írta:  2012.05.20.
A Krúdy Gyula Kör rendezvényének immár hagyományosan a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászda adott otthont.
A Krúdy Gyula Irodalmi Kör nem csupán az író emlékét őrzi, hanem az irodalmon kívül egyéb művészeti ágakat is patronál. A színészek, zenészek, képzőművészek állandó vendégei a rendezvényeinek. Havonta egy alkalommal zsúfolásig megtelik a Zila kávéház galériája a művészetkedvelő közönséggel.
A természet harmóniája címmel Eppinger Éva kerületünkben élő festőművész kiállítása nyílt meg a kávéházban, amelyet Zila Edit köszöntőjét követően Simon M. Veronika, Munkácsy-érmes Kunst Meister festőművész nyitott meg.

Eppinger Éva öt éve kezdett el a rajzolással és az olajfestészettel foglalkozni.

– Szeretem a kézzelfogható, objektív dolgokat, a természetelvű festés meghatározó eleme a munkámnak – vallott önmagáról az alkotó. – Megszállottan festek, minden témakörben kipróbálom magam, keresem az utamat. Minden technikával, új anyaggal szeretnék megismerkedni, hogy az önkifejezés tágabb lehetőségei nyíljanak meg előttem. Ennek során ismerkedtem meg Simon M. Veronikával, akinek tanítványaként a tanodájában fejlesztem magamat.

A tárlat megnyitóját követően a zenéé és az irodalomé volt a főszerep. A Krúdy Gyula Irodalmi Kör rendezvényén többek között John O’ Kelly: Farkasles az óceánon című kötetéről beszélgetett Ossik János író, műfordító és Kóczián János társ-műfordító.A Kárpátok fohásza című kötetet a szerző, M. Jankó János mutatta be, akivel Kanizsa József Krúdy-érmes író, költő, újságíró beszélgetett, s a kötetből szemelvényeket olvastak fel. Közreműködött Fényesi Tóth János költő, előadóművész, Enyedi Béla dalszerző, Sárik Péter dzsessz-zongoraművész és Tálas Ernő, a Svéd Királyi Opera tenorja.

A kiállítás június 17-ig tekinthető meg a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában.