A PIHGY lett az Év Múzeuma

Írta:  2012.05.21.
Két kitüntetést kapott a helytörténeti gyűjtemény: az Év Múzeuma és az Év Kiállítása címet.

Másfél évtizede pályázhatnak a múzeumok és a múzeumi közgyűjtemények Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesületnél az Év Múzeuma címre. Ebben az évben a XVIII. kerületi Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény nyerte el a címet rangos megmérettetésen. 

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület különdíját kapta a XVIII. kerületi Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény a helyi közösség érdekeit szolgáló új kiállításokért, az azokat kísérő gazdag múzeumpedagógiai programkínálatért.
 

− A múzeumok, muzeális közgyűjtemények általában hosszan mérlegelik a beadást, és csak igazán jelentős fejlesztések esetében pályáznak a címre. Az elmúlt években a múzeumok számára is megnyílt TÁMOP és turisztikai uniós források jelentős fejlesztéseket eredményeztek. Ezért a mostani felhívásra 16 intézmény jelentkezett; ez több, mint kétszerese az elmúlt évi számnak. Ebben a rangos mezőnyben, gyűjteményünknél sokkal patinásabb, jóval nagyobb méretű intézményekkel együtt versenyezve, különösen értékes a díj elnyerése – avatott be Heilauf Zsuzsa gyűjteményvezető.
A kitüntetéseket a 17. alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán, május 19-én Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára adta át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban.