Szívmelengető gyermekdalok

Írta:  2012.05.27.
A Nyitnikék Gondozónői Kamarakórus tanévzáró hangversenyt adott május 25-én a Városháza Dísztermében.
Az Egyesített Bölcsődék Nyitnikék Gondozónői Kamarakórusának alapvető szakmai célkitűzése – az öröméneklés mellett – az iskoláskor előtti zenei nevelés fontosságának népszerűsítése, valamint Forrai Katalin nemzetközi hírű zenepedagógus emlékének megőrzése, továbbadása.
A „Nyitnikék” Kamarakórus 2001. január 6-án alakult meg a kerület kilenc bölcsődéjének munkatársaiból, melyhez az alapokat Gráfné Forrai Magdolna karnagy teremtette meg. 
A kórus legnagyobb szakmai eredményei:

Éneklő Magyarország Arany minősítés. (2007)
Forrai Díj (2007)

 

A kórus rendszeresen szerepel szakmai rendezvényeken, minden év áprilisában fellép a vasárnapi kórusmatinén a Nemzeti Galériában, a Budapesti Történeti Múzeumban, ahol Forrai Katalin zenepedagógus gyermekdalai és egyéb kórusművek szerepelnek a repertoárjában. A kórus énekelt már az Olasz Kultúrintézetben, Kárpátalján, a magyar lakta kistelepüléseken, és minden év január első vasárnapján hagyományosan a Szent László plébánián ad újévi koncertet.
Jelenleg az országban egyedüli bejegyzett kórus a bölcsődei munkatársakból alakult énekkar.
Az énekkar tagjai több gyermekes gondozónőkből, élelmezésvezetőkből, technikai dolgozókból állnak. Ráéreztek az éneklés örömére, és a munkaidő lejártával, hetente több alkalommal intenzív próbákon vesznek részt.

A kórus jelenlegi karnagya 2005. februárjától Döbrössy János, az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar Ének-zene Tanszék tanszékvezető főiskolai docense.