Határtalanul jó mulatság

Írta:  2012.06.07.
A Kandó Téri Általános Iskola sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Határtalanul!” programjára.
A Kandó Téri Általános Iskola sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Határtalanul!” programjára.
A pályázat kiírójának célja az volt, hogy a szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló tanulmányutak révén a magyarországi diákok ismerjék meg a határon túli magyarság életét, kultúráját, mindennapjait.
– A Kandó Téri Általános Iskolánkból 43 hetedik osztályos tanuló barangolt Erdélyen át – mondta Magyar Márta, az intézmény igazgatója. – Felfedeztük Erdély szép földrajzi tájait, megelevenedett előttünk egy-egy történelmi helyszín és megismerkedtünk az itt élő, a székely emberek mindennapjaival. Jártunk a kalotaszegi Körösfőn, ellátogattunk az ezeréves határhoz a Gyimesekbe. Felmentünk a nyeregbe Csíksomlyón és kegyelettel adóztunk a Nyerges-tetőn az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc hősei előtt a kopjafatemetőben.
Az iskola igazgatója elmesélte, hogy a diákok együtt kísérleteztek kémia órán a tusnádfürdői általános iskolásokkal, vizsgálták patakok, folyók, borvizek tisztaságát, kémiai összetételét.
Szeretettel látogattak el a gyermekotthonba és fociztak, játszottak a gyerekekkel. 

Imre bácsi újtusnádi tanyáján bepillantottak a gazdálkodó ember munkájába. Ez volt a legjobb napjuk. Szekerekkel mente az erdőbe, ahol sütögettek a patak partján, és nagyon jól érezték magukat.