Munka és bogrács

Írta:  2012.10.02.
A Piros Iskola Alapítvány családi napot szervezett szeptember 29-én a Piros iskolában.

– Ez az első alkalom, hogy családi napot szerveztünk, de szeretnénk a rendezvénynek hagyományt teremteni – mondta Csatlós Csaba, a Piros Iskola Alapítvány elnöke. – Alapítványi beruházásból épült meg a többféle labdajátékra alkalmas sportpálya a Piros iskola, vagyis a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán, amit hivatalosan most adunk át a diákoknak. Hét interaktív iskolatáblát, ezekhez kapcsolódóan számítógépeket, laptopokat, projektorokat vásároltunk az intézménynek.

Csatlós Csaba elmondta, hogy az alapítvány Tervezd meg az iskola játszóterét címmel pályázatot hirdetett, és az építész szülőkből álló zsűri választotta ki a legjobb alkotást, amit jövőre meg szeretnének valósítani.
Korán reggel zenés tornával kezdődött a nap, majd Liederschatz kórus lépett fel, mese-és a kézműves sarok, sport és táncbemutató várta a gyerekeket. A szülők, nagyszülők serénykedtek az iskola kertjének csinosításán és a bográcsolásban.

Ellátogatott egykori iskolájába Dudás Miklós, aki hatodik helyen végzett a férfi kajak egyesek 200 méteres döntőjében, a londoni olimpián. A fiatal versenyző hat tizedmásodperccel maradt le a győztestől. A gyerekek egy rövidfilmet tekintettek meg a rendkívül szoros versenyről, majd kérdéseket tettek fel az olimpikonnak, a Piros iskola egykori diákjának. Ezt követően megrohamozták az élsportolót, hogy autógrammot kérjenek tőle.

Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő elismerően szólt a szülői, nagyszülői összefogásról, és a kellemes családi napról. Az alpolgármester elmondta, hogy bizonyára Dudás Miklóssal való találkozásukra a nebulók felnőtt korukban is emlékezni fognak. – Még látványnak is érdekes, hogy egy kisiskolás felnéz a több mint két méter magas élsportolóra és a diákkori emlékeiről, a sportról faggatja. A gyerekeknek jó példák kellenek, kézzel fogható közelségben – tette hozzá az alpolgármester.