Énekeltek és zenéltek a diákok

Írta:  2012.10.02.
A Zene Világnapja alkalmából immár hagyomány a Piros iskolában, hogy rendhagyó ének-zenei órát tartottak a tornateremben.
Az október 1-jei rendezvényen a Piros iskola (a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola) énekkara és a hangszeres zenét tanuló gyerekek mutatták be a tudásukat, bizonyítva a zeneszeretetüket. A diákokat Paulikné Karcagi Éva énektanár és a Dohnányi Ernő Zeneiskolában hangszeres zenét tanító tanárok készítették fel az ünnepi hangversenyre.


– Az énekkar összetétele minden évben változik, mert a végzős tanítványok helyébe újak lépnek – mondta Elek Noémi, a Piros iskola igazgatónője. – A nyolcadikosok már a továbbtanulásra koncentrálnak, ezért közülük csak néhányan vesznek részt a közös éneklésben, azonban a kórusba újonnan belépő harmadikosok nagyon lelkesek. Ez egy különleges csapatmunka, a kicsik szeretnek a nagyok közé tartozni, együtt lenni velük.


A Zene Világnapja alkalmából rendezett hangversenyt a hangszeres zenét tanuló gyerekek produkciói is színesítették, s a műsor záróakkordjaként a diákok és a tanárok együtt énekeltek.
– A közös éneklés mindig megmelengeti a szívemet – mondta Paulikné Karcagi Éva, az énekkar vezetője. – Nagyszerű volt hallani, ahogy a 400 gyerek és a pedagógusok együtt énekeltek. Az énekkarosokkal is nagyon meg voltam elégedve. A legkisebbek is ügyesek voltak, pedig ebben a tanévben kezdték el a közös munkát. Számos diákunk a Dohnányi Ernő Zeneiskolában tanul hangszeres zenét. Minden évben meglepődöm, hogy milyen jól és bátran szerepelnek.


Sok gyerek egész évben nem jut el hangversenyre, csak ilyenkor hallgathatnak nekik szóló komolyzenei műsort. A diákokat érdekli, hogy miként szerepelnek a társaik, drukkolnak nekik, és lelkesen megtapsolják a műsorszámokat.
A fellépő tanulókat Elek Noémi igazgatói dicséretben részesítette.