Csoda-Bogár, nemcsak csodabogaraknak

Írta:  2012.10.13.
A kerületben nyitotta meg kapuit a Csoda-Bogár óvoda. Az intézmény speciális és hagyományos nevelési igényű gyerekeket is vár.
Családias és csendes környezetben várja a kerületi gyerekeket a Csoda-Bogár Ház Fejlesztő Óvoda. A magánintézményben beiratkozásra egész évben lehetőség van. A sajátos nevelési igényű gyerekek széles körét várják szeretettel, legyen akár allergiás, figyelemzavaros, epilepsziás, érzékszervi sérült, autizmussal vagy enyhe értelmi fogyatékkal élő kisgyermek. Az óvoda szívesen fogadja az átlagos nevelési igényű növendékeket is. A tapasztalatok szerint a gyerekek hamar megtanulnak együttműködni, nyitottá válnak egymásra, és ezt a későbbiekben is kamatoztatni tudják.

Ez a hely a kerületi családoknak egy biztos pontot jelenthet a rohanó hétköznapok során. Gyermekeiket reggel 7 órától akár este 6 óráig biztonságos környezetben szakértő felügyelet alatt tudhatják. A kis létszámú 5-15 fős csoportok lehetővé teszik a valódi, személyenkénti figyelmet, ugyanakkor a csoportfoglalkozások és a közösség kialakítás során is ideálisak. 

A titok a személyes tapasztalatokban rejlik. Az óvodát létrehozók ugyanis nem csak kiváló szakemberek, hanem egyénileg is érintettek a különleges helyzetben. Ezáltal sikerült egy saját komplex nevelési programot összeállítaniuk. Ez a fajta hozzáértés elősegíti, hogy valóban minden gyermek megkapja a megfelelő figyelmet és törődést. Az egyénre szabott fejlesztési lehetőségek között megtalálhatóak logopédiai, gyógypedagógiai foglalkozások, zeneterápia, gyógypedagógiai lovaglás, úszás, speciális mozgásfejlesztés, craniosacralis terápia és természetgyógyászati módszerek is. Emellett szükség szerint biztosítani tudják a gyerekek speciális étkeztetését is, akár a szülő által behozott ételek útján is.