Legyen a tánc az életünk része!

Írta:  2012.11.15.
Forgalmas helyen, mégis kevés figyelem közepette működik a kerület egyik magas színvonalú tánciskolája.
Bár az épület kissé barátságtalan arcát mutatja az Üllői út felé, nem érheti csalódás azt, aki egyszer belép a kapun. Belülről korszerűen felújított tágas és világos terek fogadják a mozogni vágyókat. Minden a praktikusságot és a kényelmet szolgálja. A három teremhez nagyterem, kisterem és balett-terem, valamint több öltöző és zuhanyzó is tartozik. Az épületben végigfutó padlófűtés első hallásra talán luxusnak hat, de valójában minden tánciskolának elengedhetetlen eleme kellene hogy legyen. Emellett a szülők, illetve a várakozók számára közösségi teret és egy csendes kis belső udvart is kialakítottak.

A Dance City Center musical- és tánciskola három éve működik a kerületben. Az iskola alapítója és művészeti vezetője Molnár Ferenc, a Madách Színház táncos-koreográfusa. Feleségével, Kun Verával újították fel az épületet, amely méltó hely lett évtizedes szakmai tapasztalatuk átadására. Céljuk a zenés színház, a musical megismertetése és népszerűsítése. Oktatóik mind képzett tánctanárok, akik lelkesen adják át tudásuk legjavát az ifjú tehetségeknek.
Az érdeklődök széles palettáról válogathatnak a musical-tánctól az amerikai dzsesszen át az utóbbi idők divatos zumbájáig. A mozgást pedig nem lehet elég korán elkezdeni, és nem érdemes abbahagyni, így az óvodások mozgáskultúrájának fejlesztésétől a nyugdíjas zumba goldig változatos korosztályt várnak. Fontos megemlíteni, hogy a szülők számára lehetőséget adnak párhuzamos edzésekre, vagyis a gyerekek táncpróbáival egy időben erősítő edzéseket tartanak felnőtteknek. Így a szülők könnyebben beépíthetik a sportot a hétköznapokba, és az „üresjáratot” is hasznosan tölthetik.

A növendékek produkcióját a kerületben számos eseményen, iskolai rendezvényen, a majálison vagy a Lakatos-napokon is láthatjuk. Az iskola tánccsoportja fellépett már a Művészetek Palotájában is, idén pedig a Pestszentimrei Közösségi Házban a Dohnányi Ernő Zeneiskola gitárszakos növendékeivel mutattak be közös műsort. Rendszeresen szerveznek olyan közösségépítő programokat, mint a farsangi bál vagy a karácsonyi ünnepség, ahol a családtagoknak készülnek rövid műsorral. A nyáron tánctábort szerveztek a fiataloknak – igazi táborhoz hűen a tánciskola épületében bent alvós formában. A szakmai tudás mellett a nyitott hozzáállás és a lelkesedés adja meg azt a pluszt, hogy a tánc ne csak a kötelező sport szerepét töltse be a kicsik és a nagyok életében, hanem valóban az életük részévé váljon.
Aki kedvet kapott a tánciskola megismeréséhez, az november 17-én, szombaton délelőtt a nyílt napon a helyszínen is megteheti.