Diákhetek gála a Kondorban

Írta:  2012.11.29.
Tíz intézmény szervezésében több mint ezer diák versengett a győzelemért az idei Diákheteken.
A kerületben 1996-ban szervezték az első diákhetet, s azóta minden évben megrendezik a tanulmányi és sportversenyeket a helyi általános és középiskolákban.

Az immáron csaknem két hónapon át tartó rendezvénysorozatot Grünvald Mária, a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziumának igazgatója (a rendezvénysorozat egykori megálmodója) valamint Ravasz Balázs, a Kondor Béla Közösségi Ház művelődésszervezője koordinálta.
Ebben az évben 22 „versenyszámban” próbálhatták ki magukat a diákok. A műveltségi versenytől kezdve a röplabdáig nagyon sokféle izgalmas próbatételen lehetett részt venni.

A programsorozaton több mint ezer tanuló vett részt, beleértve az országos szintű Haza és Haladás című történelmi tanulmányi versenyt is.

A díjkiosztót Kucsák László alpolgármester nyitotta meg. A diákok (116 egyéni és az 595 csapatversenyző) tőle, illetve Császár Bíró Lillától, a Kondor Béla Közösségi Ház vezetőjétől vehették át az elismerő okleveleket és jutalmakat. A gála egy-egy eredményhirdetése közti időben a győztes műsorokból, ének- és táncelőadásokból láthattunk ízelítőt; a rendezvényen felléptek többek között a Ki mit tud? győztesei, valamint a legkiemelkedőbb versenyzői is.