Folytatódik a vásár

Írta:  2012.12.07.
Süteménysütő versennyel és sporttörténeti kalandozással is vár szombaton egész nap az Üde Színfolt Egyesület adventi vására.
A hagyományoktól eltérően ebben az évben nem egy, hanem kétnapos az Üde Színfolt Egyesület adventi vására a Polgárok Házában. A következőt december 8-án 10 órától tartják. A standokon könyv, kerámia, méz, tartósítószer mentes lekvár, szörp, ételízesítő, kézi készítésű csokoládé, üvegékszerek, adventi virágkoszorú, bor sorakozik majd, a családokat mesejáték szórakoztatja. A sportrajongók élvezhetik leginkább a 16 órakor kezdődő beszélgetést, amely az ősszel megkezdett sporttörténeti talk-show sorozat folytatása, és amelyben dr. Lévai István Zoltán vendége Kovács Ferenc, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya és Pisont István, a Honvéd korábbi büszkesége, sikeres válogatott játékos lesz.

A süteménysütő versenyen bárki részt vehet, aki úgy érzi, az ünnephez illő finomságot tud készíteni. A süteményeket 15 és 17 óra között hozhatják be a versenyzők a Polgárok Házába. Az értékelés a 18 órakor kezdődő zenés-verses kóstolón lesz, amelynek vendége Helyey László színművész lesz, és amelyen a versengő sütemények mellett bort, mézet, sajtot, kolbászt, szörpöt kóstolhatnak a résztvevők. A sütiket dr Lévai István Zoltán és két vendége zsűrizi, ezt követi a díjak átadása.