Élő koncertek a Retro Show-n

Írta:  2012.12.13.
Az 1980-as évek diszkókorszakát felidéző négyórás koncert várja azokat, akik december 29-re jegyet váltanak a Pestszentimrei Sportkastélyba.
Az 1980-as évek diszkókorszakát felidéző négyórás koncert várja azokat, akik december 29-re jegyet váltanak a Pestszentimrei Sportkastélyba. Az előszilveszteri bulin Fenyő Miklós, Kiki, a Dolly Roll és az R-GO is fellép, a Neoton Família pedig kétórás élő koncertet ad. A sztárvendég az egykor itthon is rendkívül népszerű német Goombay Dance Band lesz.

A karibi ritmusokat az eurodiszkóval ötvöző német együttes 20 órakor lép színpadra, majd egy óra múlva a 80-as években Magyarországon kívül számos országban nagy sikerrel turnézó Neoton Família következik. Csepregi Éva, az együttes örökifjú énekesnője különleges érzésekkel lép fel a Sportkastélyban.
– Koncerteztünk már korábban is a Sportkastélyban, és számomra ez olyan, mintha kicsit hazatalálnék, mert a kerületben nevelkedtem, sokáig itt laktam – mondta a művésznő. – Most is nagyon várom a fellépést, amelyen új, téli műsorral állunk színpadra. Lesznek olyan dalok is, amelyeket még nem adtunk elő.
Csepregi Éva új albumon is dolgozik, amelyen jazzy stílusban, egyedi hangzással szólalnak meg a régi slágerek. 

– A lemezen Czomba Imrével és Honyecz Ferenccel dolgozom együtt. A Nyár van című számtól kezdve a Holnap hajnalig című dalig számos átdolgozás lesz a lemezen, swinges, dzsesszes, illetve filmzene jellegű hangzással. Ennek az albumnak a felvétele folyik, és márciusban koncerten is bemutatjuk az albumot.
Az együttes hosszú idő után játszik olyan dalokat is – mint például a Régi zongorám –, amelyeket Jakab György, a Neoton 1996-ban elhunyt billentyűse írt és énekelt.
– Sokáig nem mertünk hozzányúlni Gyuri dalaihoz, de örülök, hogy így, ilyen formában újra köztünk lehet – mondta az énekesnő, akit egyébként egy kicsit meglep az, hogy a Neoton-dalok még ma is népszerűek. – Ebben biztos, hogy nagy szerepe van egykori kiváló hangmérnökünknek, az azóta ugyancsak elhunyt Dobó Ferencnek, akinek eltökélt célja volt egy olyan hangzás létrehozása, amelyik abban az időben különlegesnek számított, és nem is volt igazán elfogadott.
A Neoton Família slágerei a Budapesti Operettszínház színpadán is megállják a helyüket, hiszen már a 120. előadást is megérte a Szép nyári nap című Neoton-musical, amelyben 26 dal hangzik el.
Csepregi Éva örömmel számolt be arról is, hogy az 1996-ban létrehozott Fényszóró Kulturális Alapítvány segítségével eredményesen foglalkoznak értelmi fogyatékos fiatalokkal, és hogy december 12-én a Fővárosi Nagycirkuszban 1400 gyermeknek rendeznek előkarácsonyt.