Utazás a kőzetek világában

Írta:  2013.01.07.
Tíz éve hagyományosan az év egyik első rendezvénye az ásványkiállítás és vásár a Kondor Béla Közösségi házban.
 
Tíz éve hagyományosan az év egyik első rendezvénye az ásványkiállítás és vásár a Kondor Béla Közösségi házban. Idén is kiállítók és gyűjtők várták január 6-án, vasárnap az érdeklődőket, akik az ásványok, kőzetek eredetével is megismerkedhettek.
- Harminc kiállító mutatta be gyűjteményét, amelyben drágakövek, csiszolatok, kagylók, ásványok, opálok, gyöngyök és kövületek is találhatók. Minden korosztály számára érdekes, igazi családi program ez, és annak ellenére, hogy egyre gyakoribb a hasonló kiállítás, most is szép számmal érkeztek látogatók – mondta Szabó Csabáné népművelő, a kiállítás főszervezője.
Az ásvány és kőzetgyűjtők ezt a hobbit már-már megszállottként űzik. Közös gyűjtő kirándulásokat szerveznek, nem csak Magyarországon, hanem Szlovákiában, Erdélyben és Európa más tájain is.
- A kiállításon az esztétikai látvány mellett geológiai, földrajzi és földtörténeti ismereteket is szerezhettek a látogatók. A gyűjtők szívesen beszéltek az egyes kőzetek, ásványok tulajdonságairól, keletkezésének történetéről és lelőhelyeiről – tette hozzá Szabó Csabáné.