Játék és muzsika 60 percben

Írta:  2013.01.21.
A nagy sikerű hangversenysorozat kis résztvevői játékos formában bővíthették komolyzenei ismereteiket január 20-án a Kondor Béla Közösségi Házban.
Kodály Zoltántól származnak a következő gondolatok: „A zene hatása olyan emberformáló erő, amely kihat az egész személyiségre. Az értékes zene fogékonnyá teszi az embert a szép befogadására, formálja ízlését és emberi magatartását”.

Csatlakozva a Magyar Kultúra Napja rendezvényeihez Nemzeti érzés a zenében címmel Zelinka Tamás művésztanár kalauzolta a kisiskolásokat, óvodásokat a zene, a hangszerek világába, a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei és Draskóczy Zoltán (gitár) művésztanára közreműködésével.
Az aktuális témához kapcsolódó videofilm levetítésével a résztvevők a koncerttermek világába is betekintést nyerhettek. A gyermekek a program keretében az élményeken, az ismereteken túl csokit is kaptak a sikeres közreműködésért.
– Először vettünk részt Csoki koncerten – mondta Sárosiné Dobák Erzsébet.– Nevelőszülőként egy testvérpárt hoztam el a rendezvényre. Ők a Zenevár Óvodába járnak, ott kapták a belépőjegyet a koncertre.

Úgy vélem, hogy a zene az alapja a gyermekek nevelésének. Szerintem először a zenével kell megismertetni a kisgyerekeket, csak utána jöhet az idegen nyelv tanulása.
– A Piros iskolába járok, ahol nagyon jó zeneoktatás folyik. Eddig nem igazán érdekelt a komolyzene, de most már kedvet kaptam hozzá, azért jöttem el – árulta el Palkó Petra (9 éves).
A következő Csoki koncert február 24-én (vasárnap), 10 órakor kezdődik Zelinka Tamás művésztanár vezetésével, aki egy kis ízelítőt ad a kisiskolásoknak, óvodásoknak a zene szépségéről, harmóniájáról. Ezúttal az aktuális téma a Farsang lesz.