Farsangoló Sonore

Írta:  2013.02.10.
Vidám, farsangi hangulatú kórusmuzsikával ajándékozta meg a közönséget a Sonore Vegyeskar.
Vidám, farsangi hangulatú kórusmuzsikával ajándékozta meg a közönséget a Sonore Vegyeskar Mohai Tibor György vezényletével február 8-án, a Városháza Dísztermében.

– Erre az alkalomra olyan műsort választottunk, amely a farsang vidám hangulatát tükrözi – mondta Mohai Tibor György, a Sonore Vegyeskar karmestere. – Az est folyamán a kórus olasz, angol, spanyol és magyar nyelven énekelt. A műsorban többek között elhangzott Farkas Ferenctől a Pataki diákdalok és a Vallon szerenád, Bárdos Lajostól a Régi táncdal és a Tréfás házasító, Certontól a Piaci pletyka, Udvardy Lászlótól a Bájoló, Vári Ferenctől a Tréfás kórus, zongorán közreműködött Kovács Adrián.
A karmester bemutatta a közönségnek Radnóti Rózát, a Karinthy Frigyes Gimnázium diákját, aki számos rangos zongoraversenyen kiváló eredményt ért el, és nemrégiben fellépett a Művészetek Palotája színpadán is. Ezúttal a fiatal zongorista Liszt és Bartók műveket szólaltatott meg.
A nagysikerű hangverseny végén ráadásként a Sonore előadásában Kodály Zoltántól az Esti dal és a közönség körében mindig nagy sikert arató Siyahamba (zulu dal) csendült fel.
A Sonore vegyeskar nemzetközi és országos kórusversenyeken – ezüst és bronz-diplomák után – 2010-ben „Kiemelt Arany” minősítést kapott. A naptárukban már gyűlnek az idei programbejegyzések.
– Márciusban, a Budai várban, májusban az Énekel az ország 2013. projekt keretében a Művészetek Palotája színpadán lép fel a kórus, tavasszal tervezünk egy koncertet a Tébláb Művészeti Iskolával, júliusban az erdélyi Barótra utazunk a kórusfesztiválra, és a nyáron készülünk Olaszországba is – sorolta a fellépéseket a karmester. – A Sonore vegyeskar 17 női és 6 férfi kórustagból áll. Továbbra is várjuk a férfi kórusénekeseket tenor és basszus szólamban, a 06-70-9330-394-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.