Lelki békességben fest

Írta:  2013.02.24.
A Krúdy-kör kiállításmegnyitóval egybekötött irodalmi rendezvényt tartott február 21-én a Zila kávéházban.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör szervezésében Teffner András Sándor képzőművészeti alkotó kiállítását Fényesi Tóth János irodalomszervező előadó, költő üdvözlő szavait követően Lőrinczi L. Anna költő, író, a Fullextra kulturális és művészeti portál vezetője nyitotta meg.
Teffner András Sándor Budapesten él, s a festményein a természet szépségeit örökíti meg. Általános iskolás korában az egyik pedagógusa szerettette meg vele a rajzolást, és azt javasolta, hogy képzőművészeti középiskolában folytassa tanulmányait. Azonban másképp alakult az élete, szakmunkás lett, de a művészetszeretet ott szunnyadt benne.

A felnőttkor évei úgy teltek, mint sokaknak, akik a mai szóhasználattal „pörgős életet élnek”. – A két végén égettem gyertyát, de egyszer csak úgy éreztem, hogy meg kell állni – mesélte a festő. Ezért 2009-ben elzarándokoltam Medjugorjéba, és ettől a pillanattól kezdve megváltozott az életem… (Állítólag 1981. június 24. óta megjelenik ott a Szűzanya és üzeneteket ad át, melyek a béke, a hit, a megtérés, az ima, a böjt és a bűnbánat témáit taglalják. )
Rátaláltam önmagamra. Ismét elkezdtem rajzolni, festegetni. A festő később segítőtársakra is lelt Reisz Tamás, Simon Ferenc festőművészek személyében. Steixner Zoltán festőművész meghívására bemutatkozhatott Székesfehérváron a Bányató Galériában, ahol megismerkedett Simon M. Veronika festőművésszel, és az ő támogatásával lehetősége nyílt arra, hogy több helyen szinte egy időben több alkotását is kiállításon bemutathassa.
A tárlat megnyitóját követően az irodalomé volt a főszerep. A Krúdy Gyula Irodalmi Kör rendezvényén fellépett Arany-Tóth Katalin költő, Fényesi Tóth János költő, író, Hepp Béla költő, Lőrinczi L. Anna költő, író.
A kiállítás március 21-ig tekinthető meg.