Kávéházi zene szabadon

Írta:  2013.04.03.
A Szabad Alkotók Köre (SZAK) Kávéházi zenélés címmel rendezett programot március 28-án a Zila Kávéházban.

Az alkotókört három éve a kerületben élő Kovács Adrienne gitárművész és zeneszerző álmodta meg azzal a céllal, hogy egy olyan közösséget hozzon létre, ahol a pestszentlőrinci és pestszentimrei alkotók kicserélhetik a gondolataikat, és közös alkotások szülessenek. A „szabadon alkotók” között található festő, restaurátor, költő, író, riporter, fotóművész, grafikus, táncművész és keramikus is. Rendszeresen szerveznek közös programokat, a legutóbb kuriózumnak számító zenés-verses kiállítást rendeztek a Városháza Galériában. A kis közösség ezúttal egy kis zenei csemegére invitálta az érdeklődőket a Zila Kávéházba.
A zsúfolásig megtelt kávéházi galérián a programot szervező Kovács Adrienne, valamint Pollák Rita (gordonka), Komáromi Éva (évek), Kozma István (gitár) vendégművészek többek között Vivaldi, Francesco Canova da Milano, Farkas Ferenc, Saint-Saëns műveinek varázslatos tolmácsolásával ajándékozták meg a hallgatóságot. 
Az est házigazdája, Mohai Tibor György, a Sonore Vegyeskar karnagya volt.
– Harminc éve tanítom dél-pesti régió diákjait a gitározás és a zene szeretetére – mondta Kovács Adrienne. – Ezért gondoltam arra, hogy művésztársaimmal a kerület zenekedvelő közönségének kellemes kávéházi hangulatban nyújtsunk zenei élményt.

Az első Kávéházi zenélések programot követően a Szabad Alkotók Köre havonta szervez zenei esteket meghívott kórusok, kamarazenekarok, és szólisták meghívásával.  

A rendezvények ingyenesek és nyilvánosak, az aktuális programokról a Városkép újságban, a www.bp18.hu portálon, valamint a SZAK közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.