József Attila születésnapjára emlékeztek

Írta:  2013.04.18.
A Vajk-sziget Általános Iskola diákjai, pedagógusok és szülők április 12-én verssel, prózával, zenével, dallal ünnepelték a magyar költészet napját a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidőközpontban.

A rendezvény az iskola művészeti seregszemléjeként is gazdag múltra tekint vissza. Több mint húsz éve indult a Vajk-sziget iskolában a vers- és prózamondó verseny, amelynek olyan nagy sikere volt, hogy hamar kinőtte az iskola falait, ezért rendezik meg évek óta a szabadidőközpontban.

Ertli Mária iskolaigazgató üdvözlő szavai után Kucsák László alpolgármester, az intézmény volt igazgatója köszöntötte a megjelenteket.
– A március a felkészüléssel és a házi selejtezők izgalmával telt – mondta Kovács Márta, a Vajk-sziget iskola pedagógusa. – Az előző években a diákok versenyre keltek egymással a szabadidőközpont színpadán. Ezen a délutánon nem a megmérettetés jegyében, hanem a vers- és prózamondás, az éneklés, zenélés öröméért léptek színpadra a gyerekek. Az iskolánk minden ötödik tanulója a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendéke, az ő szárnypróbálgatásaikat is élvezhettük.
A kultúrgálán felléptek többek között a kerületi népi gyermekjáték- és népdaléneklési versenyen arany minősítést szerző diákok, a kerületi komplex tanulmányi verseny megnyitójának szereplői is.
Nagy élmény volt látni, hallgatni a sok tehetséges gyermeket.