Majális a funky jegyében

Írta:  2013.04.29.
Tartalmas és szórakoztató kulturális és hagyományos vásári program várja május 1-jén a majálisra látogatókat a Bókay-kertben.

Tartalmas és szórakoztató kulturális és hagyományos vásári program várja május 1-jén a majálisra látogatókat a Bókay-kertben. A szervezők ezúttal többnyire a funky-pop stílust képviselő előadókat hívtak meg, így a mostani rendezvény e zenei stílus, illetve a Tébláb Művészeti Iskola előadása köré épül.

A fellépők között természetesen ott lesznek más kerületi művészek és előadócsoportok is. A rendezvény évek óta igazi békebeli hangulatával, sokszínű programjaival és gasztronómiai ínyencségeivel vonzza a családokat a főváros minden pontjáról. Remélhetőleg az idén sem lesz ez másként.

Humor és zene

A majálisi kavalkádot felkeresőket két színpadon szórakoztatják majd a nap sztárvendégei, akik között ott lesz a stand up comedy elsősorban autók hangjainak utánzásáról ismert előadója, Lorán Barnabás, azaz „Trabarna”. A televíziós tehetségkutatók felfedezettjei közül Hien, Vastag Csaba és Kállay Saunders András fog énekelni, de színpadra lép Curtis & Majka is.

A rendkívül látványos sportág, a freestyle futball ugyancsak bemutatkozik. A tervek szerint Kovács Péter világbajnok nemcsak maga trükközik majd, hanem segítségével a közönség soraiból is megpróbálkozhatnak néhányan ezzel a technikás sportággal.

Hagyományos vurstli

Egy majális persze nem igazi a régi vásári hangulat nélkül. A legkisebbeket várja a vidámpark, a mulatságban megéhezőket pedig a számtalan vendéglátóhely.

A vásári árusok hagyományos portékái is megtalálhatók lesznek az édességektől a csecsebecséken át a vattacukorig és a léggömbig.
Az esti zárókoncerten a United zenekar szórakoztatja a Nagyszínpad közönségét.

Új helyen a Nagyszínpad

A környező házak lakóinak igényeit figyelembe véve a május 1-jei vigadalomig új helyére kerül a Nagyszínpad. Mindez beleillik a Bókay-kert Szabadidőközpontnak az önkormányzat által elfogadott hosszú távú fejlesztési tervébe. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai március végén kezdték meg az ehhez kapcsolódó földmunkákat, valamint az elektromos hálózat fejlesztését, illetve áthelyezését.