Sokat tudó fiatalok

Írta:  2013.04.29.
Telt ház előtt, hat kategóriában mérették meg magukat a kerületi alsós diákok a Kondor Béla Közösségi Házban.
Telt ház előtt, hat kategóriában mérették meg magukat a kerületi alsós diákok a Kondor Béla Közösségi Házban. A pancsoló kislány című dal és a farsangi mondókák visszhangos sikert arattak a közönség soraiban.

A versenyt Madárné Gyurján Ildikó, a XVIII. Kerületi Pedagógiai Intézet vezetője nyitotta meg. Elmondta, hogy az idei rendezvény nem jöhetett volna létre Lesnyák Mária, a Kondor Béla Általános Iskola tanítónőjének lelkiismeretes munkája nélkül, aki idejét és energiáját nem sajnálva segítette a verseny megszervezését. A szakértő zsűri a pedagógiai intézet három munkatársából és az iskola egyik tanítónőjéből állt. 

A diákok egyénileg és csoportokban is versenybe szálltak a hat különböző kategóriában. Láthattunk egy rövid színdarabot a király titokzatos betegségéről, szalagok borították a színpadot a ritmikus sportgimnasztikai gyakorlatok alatt, és zongorával kísért csellójáték dallamai szálltak a teremben. Az örök kedvenc Pancsoló kislány éneklését ütemes taps kísérte, míg a farsangi, télűző mondókákat félhangosan mormolták a közönség soraiban ülő diákok is.
A végeredménytől függetlenül minden ifjú fellépőt dicséret illet, hiszen – a lámpaláz legapróbb jelét sem mutatva – kiválóan szerepeltek a kortársaik, szüleik és tanáraik alkotta közönség előtt.