Egy húron pendültek

Írta:  2013.04.30.
Családias hangulatban ünnepeltek idén, április 27-én a II. pestszentimrei Utcazene fesztiválon. Tekeredtek a vattacukrok, habzott a sör és késő estig szólt a zene.
Szeles időben telt a szombat délután a kerületben, azonban az időjárás senki kedvét nem vette el a Vasút utcai szabadtéri programtól. Néhány kosza esőcsepp is áztatta a hangfalakat, de nem mosta el a rock'n roll porát, csak enyhítette azt, amit a táncoló talpak felvertek. A pestszentszentimrei elő-majálissal megindult a szabadtéri programok szezonja.

A rendezvény ötlete, a másfél évtizedes múltra visszatekintő zamárdi utcazene-fesztivál mintájára, régóta érlelődött Perge László főszervezőben, a helyi vállalkozók egyesületének elnökében, majd a tavalyi évben az Együtt Pestszentimréért Egyesület segítségével megrendezték az I. Utcazene és főzőfesztivált. A szervezésben részt vett még a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság és több kerületi vállalkozó is. Az eseményt a XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata támogatta. A program védnöke Lévai István Zoltán alpolgármester. A rendezvényen számos önkormánzati képviselő és munkatárs részt vett. A helyszínen az önkormányzat ételt osztott a rászorúlóknak.

Üzemi börze

Az idei évben a program több pontját módosították, ami által sokszínűbbé és szakmaibbá vált a rendezvény. Így már nem csupán egy egyszerű zenei fesztiválról, hanem szakmai találkozót is magába foglaló délutánról beszélhetünk, ahol a helyi válalkozók lehetőséget kaptak, hogy személyesen kötetlen keretek között ismerjék meg egymást és prezentálják magukat a közönség felé. Délután háromra készen álltak a sátrak és a helyi vállalkozók bemutatkozó szórólapokkal és szaktanácsadással várták az érdeklődőket. A sátrak az utca szélén és a Perge Épker Tüzéptelepén voltak felállítva.
Képviseltette magát többek között a Baczkó Aczél Kft. és a Floppy Ház Kft. Láthattunk saniter-csaptelepeket, széles festék palettát, lóbalzsamot és vegyes kirakodó vásárt. A Floppy Ház Kft. a megújuló energiák felhasználáshoz, a zöld energia hasznosításához nemcsak termékeivel, hanem gyakorlati ötletekkel nyújtott segítséget.

Aprócska blues

A csupán szórakozni indulók sem csalódhattak, a majálisok és fesztiválok elmaradhatatlan kellékei is megtalálhatóak voltak a helyszínen. A fergeteges hangulatú rendezvényen az emberek néha összeverődve, néha csak szállingózva taposták a port. A gyereket ugrálóvár, vattacukor és a jól ismert édesség pult várta. A megéhezők hot doggal vagy gyrossal tölthették meg hasukat, míg szomjoltóként üdítők, fröccsök és csapolt sörök közül választhattak.

A késő estig tartó rendezvény az est közeledtével nagyszabású házibulira hajazott. Az út szélét az árusok villogó, világító rudakkal, nyakláncokkal és karkötőkkel szegélyezték. Az amatőr és profi zenészek keze alatt dübörgött a rock és a blues, emberek táncoltak a színpad előtt vagy a nagy beszélgetések közben támasztották a sörpultot. Fellépett többek között a szervező Perge László együttese a Perge Blues Band, a Bitangok és a Helyszínelők nevű zenekar is. A Roxérum Becky Latin Show Gran Canariáról, egyedülálló műsorszám volt a színpadon. Bár a polgárőrség egész nap helyt állt, számukra ez a délután szerencsére eseménytelenül telt.