Tények a beiratkozásról

Írta:  2013.05.16.
A XVIII. kerületben is lezárult az iskolai beiratkozás, amelynek során a kerületben lakó összes tanköteles korú és iskolaérett gyermeknek sikerült helyet találni. A pestszentlőrinc-pestszentimrei iskolákban így is 2000 szabad férőhely maradt

Rendben lezajlott a kerületi iskolai beiratkozás, amelyet idén először koordinált a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az önkormányzat január 1-jétől mint üzemeltető vesz részt a közoktatásban, azaz a helyet és a felszerelést biztosítja az oktatás zavartalan folyamatához.
A KLIK adatai alapján a követező tanévre több mint 1000 gyermek iratkozott be, így velük együtt összesen 7150 diák lépi át szeptemberben az iskolák kapuját. Annak ellenére, hogy ez a szám önmagában is hatalmas, a 9150 fő befogadására képes intézményhálózatban még maradtak szabad kapacitások.

– Az átlagos elsős osztálylétszám 25 fő lesz.

– Minden kerületi gyermeknek van helye a lőrinci-imrei iskolákban.

– 2000 szabad férőhely van még a helyi oktatási intézményekben.
 

A hatályos köznevelési törvény 27 tanulóban határozza meg a maximális osztálylétszámot, amitől 20 százalékkal lehet eltérni, az elsősök azonban mindössze 25-en lesznek átlagosan egy-egy csoportban.
A szülők igényeivel összhangban még a nyáron új tantermeket alakítanak ki a Kandó Téri Általános Iskolában és a Bókay Árpád Általános Iskolában.