Idén is tánccal zárták az évet a vörösmartysok

Írta:  2013.06.04.
Ötödik alkalommal ünnepelték tánccal a tanítási év végét a Vörösmarty Mihály Ének-zenei és Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

Ötödik alkalommal ünnepelték tánccal a tanítási év végét a Vörösmarty Mihály Ének-zenei és Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A Lőrinci Sportcsarnokban június 1-jén megtartott rendezvényen az iskola valamennyi táncosa fellépett. A műsoron a Palotástól a reneszánsz táncon át a különböző tájegységek táncai szerepeltek.

- Azt hiszem ez az iskola legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye, amelyen a legkisebbektől a legnagyobbakig valamennyi táncosunk részt vesz, ami több száz gyereket jelent – mondta Járainé Bődi Györgyi igazgatónő. – Ez a gála a magyar néptánc gazdagságát mutatja be. A néptánc az, ami a hagyományainkat őrzi. Ezt mindenki a magáénak vallja, mert azok a dallamok, azok a mozdulatok, ritmusok, amik ősidők óta a magyar nép sajátjai, azok itt megjelennek. A néptánc az egyike azon dolgoknak, ami összetartanak minket.

A program védnöke Kucsák László alpolgármester volt, aki úgy véli, ez a rendezvény nagyszerű keresztmetszetét mutatja meg annak a munkának, amit a Vörösmarty iskolában végeznek.
- Volt szerencsém már tavaly és tavalyelőtt is itt lenni. Kitűnő kezdeményezés volt ez a program annak idején, jó dolog látni, hogy egy iskolában, sok egyéb mellett, milyen fontos a tánc, és évről-évre milyen új produkciók állnak össze. Külön öröm, hogy zsúfolásig megtelt a sportcsarnok. Ez a fokmérője annak, hogy mennyire váltotta be ez a rendezvény a hozzá fűzött reményeket – fogalmazott az alpolgármester.