Színes lesz a Havanna

Írta:  2013.08.19.
Sztárvendégek és színes programok várják a családokat az idei Havanna-lakótelepi Napokon is.
Sportrendezvényekkel, kiállításokkal, családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel vár mindenkit a XV. Havanna-lakótelepi Napok. A programsorozat szeptember 8-án a hagyományos Havanna bajnoka kerületi asztalitenisz-versennyel indul, szeptember 15-én pedig Beatrice-koncerttel és tűzijátékkal zárul.

Akárcsak az elmúlt években, idén is számos helyi civil és egyéb intézményi program várja az érdeklődőket, és természetesen most sem maradnak el a sztárvendégek fellépései. A szervezők jól tudják, hogy a sikerhez szükség van húzónevekre, így például szeptember 14-én, szombaton este Bangó Margit lép fel. Vasárnap a szabadtéri színpadon a zárókoncertek előtt Levente Péter és Döbrentey Ildikó gyermekműsora, helyi óvodások bemutatója, valamint Lang Györgyi és Falusi Mariann vezetésével kutyaszépségverseny lesz. Ezenkívül nótacsokor, a Kondor Béla Közösségi Házban működő művészeti csoportok – köztük a Kolibri Táncegyesület és a Botafogo Táncegyüttes – fellépése ígér változatos szórakozási lehetőséget. A kispályás labdarúgótorna és a bográcsos főzőverseny ugyancsak a népszerű programok közé tartozik.
A Havanna-napok keretében ezúttal is ismerkedhetünk a kerületben élő nemzetiségek kultúrájával, továbbá lesznek különböző ingyenes szűrővizsgálatok és életmód-tanácsadás is. A programot szokás szerint képzőművészeti kiállítások, intézményi nyílt napok, valamint katasztrófavédelmi, tűzoltósági, rendőrségi és polgárvédelmi bemutatók színesítik. 
A szervezők azt remélik, hogy a korábbi évekhez hasonlóan elérik a céljukat, azt, hogy az itt élők igényes kulturális programokat kapjanak anélkül, hogy a belvárosba kelljen utazniuk. A Havanna-napok hozadéka az is, hogy az utóbbi években a lakótelepen élők az év egyéb időszakaiban is nagyobb érdeklődést mutatnak a hasonló típusú, önálló programok iránt.