Buli az ajtó előtt

Írta:  2013.08.28.
Csak az ajtón kell kilépni, és egy családi ünnepben találja magát az ember. Ez a Havanna Napok titka.
Sportrendezvényekkel, ingyenes kiállításokkal, családi és gyermekprogramokkal, intézményi nyílt napokkal és koncertekkel várnak mindenkit a XV. Havanna-lakótelepi Napokra. A programsorozat szeptember 8-án a hagyományos Havanna bajnoka kerületi asztalitenisz-versennyel indul, szeptember 15-én pedig Beatrice-koncerttel és tűzijátékkal zárul.

– A cél az, hogy az itt élők igényes szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket kapjanak úgy, hogy szinte csak az ajtajukon kell kilépniük – mondta Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház vezetője. – Szeretnénk elérni, hogy az emberek a hétköznapokban is használják a közösségi házat. Az egyhetes rendezvény csúcspontja ugyan a zárónap, de hét közben is sok érdekesség vár mindenkire.
A kulturális rendezvények mellett – akárcsak az elmúlt években – idén is számos helyi civil és egyéb intézményi program várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek többek között a helyi oktatási, egészségügyi és szociális helyzettel, lehetőségekkel.
– Természetesen ezek az előadások is ingyenesek, hiszen az intézmények is fontosnak tartják, hogy az itt élők megismerjék a tevékenységüket – tette hozzá Császár Bíró Lilla.
Vasárnap a szabadtéri színpadon a zárókoncert előtt Levente Péter és Döbrentey Ildikó gyermekműsora, helyi óvodások bemutatója, kutyaszépségverseny Lang Györgyi és Falusi Mariann vezetésével, nótacsokor, a Kondor Béla Közösségi Házban működő művészeti csoportok – köztük a Kolibri Táncegyesület és a Botafogo Táncegyüttes – fellépése ígér változatos szórakozást.
A Havanna-napokon ízelítőt kapunk a kerületben élő nemzetiségek kultúrájából, továbbá lesznek különböző ingyenes szűrővizsgálatok és életmód-tanácsadás is. A programot képzőművészeti kiállítások, valamint katasztrófavédelmi, tűzoltósági, rendőrségi és polgárvédelmi bemutatók színesítik. 

Koábbi cikkünk a témában
 
A Havanna Lakótelepi Napok tavaly