Több ezren a nyitányon

Írta:  2013.09.07.
A Gesarol és a Bikini jó hangulatú koncertjével kezdődött meg péntek este a Szeptemberi Kóstoló a Bókay-kertben.
A klasszikus rockzene képviselői léptek színpadra péntek este. A Gesarol, amely eredetileg a P. Mobil elődje volt, és a Bikini, amely már inkább a 80-as évekhez köthető, ám azóta szinte változatlan az együttes népszerűsége.

A két koncert között Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg hivatalosan az idei Szeptemberi Kóstolót. Rövid beszédében elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a fesztivállal egy olyan − programokban gazdag − hónap indult el, amikor a kerületben élőknek nem szükséges a belvárosba menni, ha szórakozni szeretnének, mert színvonalas rendezvények sora következik. Mindezt azért tartja fontosnak az önkormányzat, mert a változatos programok kiváló lehetőséget biztosítanak a közösségépítésre.
Nem túlzás azt mondani, hogy a szeptember igazi fesztiválhónap a kerületben, hiszen vasárnap még be sem fejeződik a kóstoló, amikor a szomszédban elkezdődik a Havanna napok, amely egy hétig tart. Jövő hétvégén pedig a Havanna napok mellett Lecsófesztivál, Lakatos nap, kerítéstárlat szerepel a kínálatban, de az egy hónap során lesz még Sportízelítő és Vasárnapi Vigadalom is.
A pénteki nyitányon aztán a Bikini igencsak kitett magáért, s a több ezres hallgatóság olyan koncertet kapott, amely valódi élményt jelenthetett számukra. Szombaton pedig előbb az ínyenckedésen a sor, majd délután ismét a kulturális programokon, koncerteken szórakozhat a nagyérdemű.