A lélek nyelvén énekeltek

Írta:  2013.10.07.
A Zene Világnapja alkalmából hangversenyt rendezett a Sonore Zenei Kulturális Egyesület Vegyeskara október 4-én a Városháza Dísztermében.
„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk.” (Kodály Zoltán)

A Sonore vegyeskar előadásában felcsendültek a magyar és egyetemes zenei kultúra gyöngyszemei Mohai Tibor karnagy vezényletével. A kórus műsorát a Duo Contours két kiváló hangszerjátékosa, Pollák Rita cselló-, Kovács Adrienne gitárjátéka és Kiss Fanni szólóéneke színesítette.
– A Sonore Zenei Kulturális Egyesület egyik fő célja a fiatal tehetségek felkutatása mondta a karnagy. – Miután a maglódi zeneiskolában is tanítok, és ott találkoztam egy tíz éves tehetséges kislánnyal, Kiss Fannival, akit felkértem, hogy Honfoglalás című filmzene betétdalát énekelte el a kórussal a Zene Világnapja tiszteletére.

A hangversenyen Kucsák László alpolgármester, a rendezvény fővédnöke mondott köszöntőt.
A Sonore vegyeskar kilenc éve alakult meg, azóta rendszeresen szerepel az országhatáron belül és külföldön is. A kórus a megalakulása óta színes programokat, repertoárt mondhat magáénak. Az évek során számos szakmai elismerésben részesült a vegyeskar, többek között nemzetközi versenyen „Ezüst diploma”, az Egri Országos Minősítő és Kórusfesztiválon „Arany dicsérettel” minősítést kapott.