A tükör másik oldala

Írta:  2013.10.16.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata és a Kondor Béla Közösségi Ház idén 12. alkalommal szervezett kiállítást a Városháza Galériában a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat keretében.
Az október 14-én megnyílt kerületi kiállítás témáját a tükör sokfélesége és a tükröződés sokszínűsége adta. A vásznon nemcsak a hagyományos tükör és a víztükör játéka, hanem az alkotók önnön tükröződése is megjelenik. A képek mellett rövid bemutatkozó olvasható, ami által még közelebb kerülhetnek a művek a nézőkhöz.

A tárlatot Garamvölgyi Béla festőművész nyitotta meg, aki személyre szabott szakmai véleménnyel méltatta a tehetséges művészeket. Köszöntőt mondott Szarvas Attila önkormányzati képviselő, az oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottság elnöke. A zenei aláfestést és a romantikus dallamokat Draskóczi Zoltán gitárművész szolgáltatta.
A galériában E. Kottek Péter, Mayer Irén, Nagy Ernő, Oszter Dezső, Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta és Szávai Roland képei láthatók. A kompozíció részeként a teret két nagy tükör töri meg, melyek közül az egyik forgásával még izgalmasabbá teszi a látványt. A kiállítás október 24-ig tekinthető meg munkanapokon 8 órától 16 óráig a Városháza Galériában.