Kitűnően éretteket köszöntöttek

Írta:  2013.10.20.
A korábbi évek hagyományaihoz híven az önkormányzat az idén is ünnepséget rendezett kerületi középiskolában kitűnően érettségizett diákok tiszteletére október 17-én a Zila Kávéházban.
Minden középiskolás diák életének fontos állomása az érettségi bizonyítvány megszerzése. Azok, akik kimagasló tanulmányi eredménnyel végeznek a középiskolában, jó eséllyel folytathatják tanulmányaikat felsőfokú intézményekben.

Az 2012/13-as tanévben 38 diák érettségizett kitűnő eredménnyel kerületi középiskolában. Őket köszöntötte Ughy Attila polgármester és Kucsák László alpolgármester a Zila Kávéházban. A polgármester és önkormányzat nevében ajándékként diktafont nyújtott át a fiataloknak és az alpolgármesterrel, Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselővel, az oktatási- közművelődési-, sport és ifjúsági bizottság tagjával együtt gratulált nekik.

Az eminens diákok a polgármester kérésére elmondták, hogy korábban melyik középiskolába jártak, jelenleg melyik felsőoktatási intézményben tanulnak, milyen szakon, és a távolabbi terveikről is beszámoltak.
Fülöp Diána, Csoma Balázs és Pálfi Péter a Karinthy Frigyes Gimnáziumban érettségizett. Mindhárman elárulták, hogy korábban nem voltak kitűnő tanulók, bár a közelében jártak, azonban az érettségire nagyon felkészültek. Diána a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Balázs a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi, Péter pedig a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán tanul...
Az ünnepi pillanatok után kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program.