A kémia érdekes!

Írta:  2013.11.12.
Kitüntették a Kastélydombi iskola szaktanárát: Fenyvesi Mária a Richter Gedeon Nyrt. által alapított „Magyar Kémia Oktatásért” díjat vehette át három kollégájával együtt.

Két komoly szakmai díjat vihetett haza idén Fenyvesi Mária, a Kastélydombi Általános Iskola matematika-kémia tanára: a tanév elején vette át a Bonis Bona- díjat, amelyet a tehetséggondozásban komoly szerepet vállaló pedagógusok nyerhetnek el, majd alig néhány héttel később ítélte oda neki a Richter Gedeon Nyrt. által 1999-ben alapított alapítvány kuratóriuma a „Magyar Kémia Oktatásért” díjat.
− A Richter az alapítvány létrehozásával vállal szerepet a hazai kémiaoktatás támogatásában. Az alapítvány által létrehozott díjjal pedig a kémiát magas szinten, eredményesen oktató tanárok munkáját igyekszik elismerni – mondta dr. Lőw Miklós kuratóriumi elnök.


A díjat évente négy pedagógusnak adják át: egy általános iskolai, egy gimnáziumi és egy szakiskolai tanárnak, valamint egy határon túli magyar pedagógusnak.


− Általános iskolában kémiát tanítani eleinte könnyű, a látványos kísérletek lekötik a gyerekek figyelmét. Nehézzé akkor válik, amikor kiderül, hogy számolni is kell, az elmélettel is szükséges foglalkozni – beszélt Fenyvesi Mária saját és kollégái munkájáról. – Ahhoz, hogy valaki komolyan el tudjon mélyedni a kémiában, a tanórán kívül is foglalkoznia kell vele. Szerencsére erre nálunk van lehetőség, az érdeklődő gyerekek kisebb csoportokban tanulhatnak együtt. Jó látni, hogy sok tehetséges gyermek indul tovább ezen az úton.