Univerzumi kitekintés

Írta:  2013.11.14.
A Szabad Alkotók Köre Világaink világa címmel két helyszínen hathetes kiállítássorozatot indított. Alkotásain keresztül négy művész mutatja be azt az utat, amelyet a lélek jár be.
 
A Szabad Alkotók Körének (SZAK) tagjai Pestszentlőrinc-Pestszentimrén élő művészek, többek között festők, szobrászok és költők. Közülük most négy alkotó művein keresztül kaphatunk betekintést abba, milyennek látják az utat lélektől lélekig. E. Kottek Péter festő-restaurátor tekintetét az univerzum felé emelve kutatja az ember határainak titkait. Szikszai Sándor festő-grafikus szeme a földi tájon jár, az emberi lélek rezdüléseit vizsgálja. Ágoston-Papp Mónika keramikus a földi életet beragyogó fény forrását keresi, míg Váradi Levente fotográfus képein felragyog a teremtés lényege, a szeretet.

Az első művész, E. Kottek Péter kiállítását november 12-én nyitották meg hivatalos keretek között. A megnyitóra érkezőknek furcsa zaj csapta meg a fülét, és színes képek tárultak a szemük elé. Ez lenne az oly távoli, néma és sötét univerzum? A magányos csillagok otthona? E. Kottek Péter szerint igen. A Magyar Csillagászati Egyesület tagja, Kovács István pedig nemcsak hogy megerősítette ezt a képet, de számos érdekes történetet is mesélt az univerzum titkairól a résztvevőknek.
Az első kiállítás november 22-ig volt látható a Városháza Galériában. A második, Szikszai Sándor kiállítása november 25-től, a harmadik, Ágoston-Papp Mónikáé pedig december 2-tól szintén az önkormányzat képcsarnokában lesz megtekinthető. Váradi Levente tárlatát december 2-tól a Kondor Béla Közösségi Házban mutatják be.