Idén is sokszor népesülhet be a Sportkastély

Írta:  2014.02.18.
Több száz rendezvénynek adott otthont a Pestszentimrei Sportkastély az elmúlt évben.

Több száz rendezvénynek adott otthont a Pestszentimrei Sportkastély az elmúlt évben. A kerület nagyobbik sportcsarnokában idén is számos változatos programot szerveznek, sőt már február második hétvégéjén is rangos esemény helyszíne volt: a táncsport-bajnokságot rendezték meg a falai között.
– A sor február 22–23-án egy igazán színvonalasnak ígérkező nemzetközi ritmikus gimnasztika versennyel folytatódik. Hagyományos rendezvénynek mondható a március 1-jei Kandó-bál, amely nyilvános, így nem csak a tanárok és a szülők vehetnek részt rajta – sorolta Szabó Renáta, a Sportkastély rendezvényszervezési vezetője.

Futás és ugrálás

A Lőrinc–Imre-futóversenyt március 15-én tartják, egy nappal később pedig egész napos játszóház vár mindenkit, de legfőképpen a kisgyermekes családokat.
– Rendkívül színes lesz ez a program. Az egész nap igénybe vehető ugrálóvár mellett lesz például háromdimenziós mozi, arcfestés, illetve profi animátorok gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról.
Negyedik alkalommal ad koncertet a Sportkastélyban Demjén Ferenc. A népszerű énekes-zenész az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva előreláthatólag telt ház előtt lép színpadra április 4-én is. Az akrobatikus rock and roll kedvelőié lesz a terep április 26–27-én: a hónap utolsó hétvégéjén az országos bajnokságot rendezik meg.

Ugyancsak táncosokkal népesül be a csarnok május 11-én, amikor a Zoltán Erika Tánciskola országos versenye zajlik majd, várhatóan rekordszámú résztvevővel.
– A versenyen 300-400 fiatal szokott részt venni, akiket délelőtt-délutáni elosztásban különböző korosztályokban zsűriznek. A forgószínpad jellegű lebonyolításban minden munkatársunk segít – mondta Szabó Renáta.

Sportolni jó

A nagyobb szabású rendezvények nélküli időszakban is érdemes felkeresni a Sportkastélyt, ugyanis sok sportegyesület tart itt edzéseket. Mind a kosár- vagy a kézilabda-szakosztályba, mind a fitnesz- vagy a ritmikus gimnasztika klubba folyamatosan várják a sportolni vágyó gyerekek jelentkezését.
– A testépítés és az erősítő edzések iránt érdeklődő felnőttek életébe az új „őrület” a kettlebell hozhat egy új mozgásformát.
Az orosz gyökerű és a XX. század eleji fotók tanúsága alapján az akkori cirkuszi erőművészek által kedvelt kettlebell gyakorlatilag egy füles súlyzó, amivel szakemberek irányítása mellett különféle erősítő gyakorlatokat lehet végezni.