Minősített népdalénekesek

Írta:  2014.02.23.
A XVIII. kerületi Pedagógiai Intézet ének-zenei munkaközössége február 11-én rendezte meg a Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny kerületi fordulóját a Vajk-sziget Általános Iskolában.
Bánki Gábor, az ének-zenei munkaközösség vezetőjének üdvözlő szavait követően Ertli Mária, a Vajk-sziget iskola igazgatónője köszöntötte a versenyzőket, és elmondta, hogy az iskola tanulói, pedagógusai nagy megtiszteltetésnek tekintik, hogy vendégül láthatják a kerület legjobb népdalénekeseit, ezért meglepetésműsorral készültek.

A program nyitányaként a vendéglátó iskola 4. b osztályának tanulói adtak elő galgamácsai lakodalmast, a szünetben pedig, amíg a zsűri tanácskozott, táncházzal és a Magyar Állami Operaház videopályázatán első díjat nyert vajkos kisfilm, a Hárybook levetítésével szórakoztatták a verseny résztvevőit.
Az eredményhirdetésen a zsűri (Túri András népzene-pedagógus, Simonitsné Fülöp Edit ének-zene tanár) kiemelt arany, arany és ezüst minősítést tanúsító okleveleket adott ki. A fővárosi versenyen a kiemelt arany minősítésben részesülő gyerekek vehetnek részt. 

Az általános iskolásoknál szólóének kategóriában (5–6. évfolyam) Horváth Anna (Szent Lőrinc), Kerényi Luca Emma (Gulner), Wéber Dorina (Kondor), (7–8. évfolyam) Zsíros Tímea (Kondor), Kollányi Kata (Piros), Kiss Krisztina (Piros); kisegyüttes kategóriában (7–8. évfolyam) Kiss Krisztina, Geréb Boglárka, Szűcs Blanka, Erdész Viktória (Piros); csoportos ének kategóriában (5–6. évfolyam) Kántálók (Kandó), (7–8. évfolyam) Piros iskolás pacsirták (Piros) kaptak kiemelt arany minősítést, továbbá a nemzetiségi német népdalkör kategóriában szintén a Piros iskola versenyzői.