Filmzene színpadon

Írta:  2014.02.28.
A Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola a 2012-ben adott nagy sikerű műsora után újra egész estés filmzenei koncerttel várja a közönséget.
A filmzene a film megnézése által keltett élmény szerves része. Divatja van, érdekli az embereket, és pillanatok ezreit teszi feledhetetlenné. Ilyen feledhetetlennek ígérkező egész estés filmzenei koncerttel várják a Dohnányi zeneiskola növendékei a közönséget március 23-án 19 órakor a Pestszentimrei Sportkastélyba.

Darskóczy Zoltán gitárművész, tanár, az esemény főszervezője elmondta, hogy ez a koncert a kerület egyik legnagyobb szabású rendezvénye.
– Fontos kiemelni, hogy a műsor megvalósulásához széles körű kerületi összefogásra van szükség. Ezt a koncertet nem a helyszín vagy a látvány teszi nagyszerűvé, hanem az emberek által befektetett munkától lesz igazán értékes.
A körülbelül 2,5 órás előadásra a zeneiskola öt együttese (gitáregyüttes, harmonikaegyüttes, szimfonikus zenekar, kórus és szólisták) intenzíven készül ezekben a hónapokban, a gyerekek nem sajnálják a szabad idejüket a cél érdekében. A műsorban csaknem 200 zenész és 60 táncos vesz részt. Érdekesség, hogy az idei előadás a hangzásában színesebb lesz az előző évi koncertnél, hiszen a zenekar vonósokkal és fúvósokkal bővül. A repertoár a klasszikustól a modernig terjed, felcsendülnek majd például a Volt egyszer egy vadnyugat, a Titanic, a Forrest Gump című film, illetve a Herkules című rajzfilm ismerős dallamai.
A műsor rendezője a Madách Színház koreográfusa, Molnár Ferenc, a narrátora pedig Rékasi Károly színművész. Az est folyamán közreműködnek a Botafogo Táncegyüttes és a Dance City Center táncosai, valamint a Sonore Vegyeskar. A fellépők a műsor során megemlékeznek az idén januárban elhunyt Helyey László színművészről, akinek nagy része volt abban, hogy az első koncert sokak számára emlékezetes maradt. A megvásárolt támogatói jegyekből befolyó összeg a „Dohnányi Ernő Zeneiskola alapítványa a tehetséges muzsikusokért” alapítvány számlájára kerül, s abból többek között a zeneiskola rászoruló növendékeit tudják támogatni.