Tűzoltók, rendőrök mentősök és óvodások

Írta:  2014.03.24.
Ki ne szeretett volna kisgyermekkorában rendőr, tűzoltó vagy mentős lenni? Ez a gondolat mottója is lehetett volna március elején a Dráva óvodában megtartott rendvédelmi napoknak.

A környék nyugalmát szirénázó mentőautó, tűzoltó-, rendőr- mentőautó zavarta meg. Szerencsére nem baleset történt, hanem rendvédelmi napokat tartottak Dráva óvodában, a gyerekek beülhettek az autókba ésmég a szirénát is megszólaltathatták.
A színes programok alkalmat adtak a kicsinyeknek arra is, hogy közelebbről megismerkedhessenek a rendőrök, katonák, tűzoltók, mentősök munkájával, felszerelésével és munkaeszközeivel. Az ovisok interaktív foglalkozáson betekintést nyerhettek az életmentéshez szükséges legfőbb eszközök használatába is.

A rendőrök elméleti tájékoztatója után egy ügyességi feladat várta az apróságokat: a közlekedési tanpályán kerékpárral, kismotorral, rollerrel a közlekedési szabályokat betartva kellett végigmenniük.
–Talán a legnagyobb élményt az jelentette az óvodásoknak, főként a fiúknak, hogy igazi katonai fegyvereket vehettek a kezükbe, és kézről-kézre járt a bilincs, a gumibot is – mondta Borbély Szilvia, a Dráva Óvoda vezetője. – A nagycsoportosok pedig a kispesti tűzoltóállomáson nézhették meg, hogyan zajlik a tűzoltók riasztása. 

A rendezvénysorozat legfőbb célja az, hogy minden gyermek jobban ismerje és tisztelje, becsülje a rendvédelmi szakemberek munkáját.