Jubilált a Piros iskola énekkara

Írta:  2014.04.09.
A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, közismert nevén Piros Iskola énekkara 25 éve alakult. Az évfordulót egy jubileumi hangversennyel ünnepelte, mely egyben énekkaros találkozó is volt.
Hagyomány a Piros iskolában, hogy ötévenként visszahívják régi kórustagjaikat egy kis közös éneklésre. A régi tagok közül többnek már a gyereke is az intézménybe jár. Az egyik alapító tag a lányával együtt énekelt az egyesített kórusban.

– Mindig nagy öröm újból együtt lenni a régi kedves tanítványokkal – mondta Paulikné Karcagi Éva a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola énektanára, karvezetője. – Műsorunkat jelenlegi énekkarosaink nyitották egy 14. századi énekes iskola diákdalával, majd a zene szeretetéről, a dalolás öröméről énekeltünk. Bemutatkoztak népdalköreink is, hiszen idén az előző évekhez hasonlóan remek eredményeket értek el.
Az alsó tagozatosok kerületi első helyezést, felsős német és magyar népdalkör a kerületi versenyen kiemelt arany minősítést, a budapesti megmérettetésen arany oklevelet nyertek.
Szőnyi Erzsébetet 90. születésnapja alkalmából a Greensleves című műve csendült fel, majd Verdi és egy spirituálé népszerű dallamait hallhatta a közönség, sőt egy tapskánonnal is meglepték őket.
A régi tanítványok közül Kiss Judit Anna magánéneket tanul, Saint-Saenstől a Csókáriát hallotta tőle a nagyérdemű. Öt éve az ő bátyja, Kiss András –, aki idén a Kerületünk fiatal tehetsége díjat vehette át az önkormányzattól – is fellépett a hangversenyen.

Ezúttal közel hatvan régi énekkaros állt be a gyerekek közé. Az egyesített kórus régi kedvenceket énekelt, amelyet mindegyik korosztály megtanult a maga idejében.
A találkozó tetőpontjaként Paulikné Karcagi Éva kollégái is énekeltek.
Ifjabb Somorjai József több művét elénekelték és nagy sikere volt az Apácashow és a Muzsika hangja című filmekből előadott daloknak is, amelyeket Dávid Eszter kísért zongorán, Pohl Kitti fuvolán játszott. A műsorvezetőként Zádor Fanni volt tanítvány működött közre.