Változatos programok vezetik be a nyarat

Írta:  2014.04.13.
Sportos és családi programokban is bővelkedik a nyári előszezon a Bókay-kertben. A kínálatban a kerékpárosoktól kezdve a kutyásokon át a tánc- és a zenekedvelőkig minden korosztály megtalálhatja májusban a neki való szórakozási lehetőséget.
Kerékpárversennyel indul a szabadtéri szezon április 27-én. A Tour de Bókay elnevezésű bringafutam stílszerűen a VIII. kerületi Bókay utcából startol, a cél pedig Pestszentlőrincen, a dél-pesti régió talán legszínvonalasabb közparkjában lesz.

A család ünnepe

A szervezők tavaly állítottak első alkalommal májusfát a hagyományos május 1-jei majálison. A régi népi hagyományt felidéző, zenés-táncos, rendkívül vidám hangulatú esemény idén sem maradhat ki, így most is a májusfaállítással kezdődik az első nagyszabású tavaszi családi program, amely évek óta békebeli hangulattal, színes programokkal és gasztronómiai különlegességekkel vonzza a vendégeket a főváros minden pontjáról.

A délelőtt a sportos bemutatók, a közös táncház és a színház jegyében telik. A Nagyszínpadon a Nemes Fitness melegíti be a közönséget, várhatóan ugyanolyan sikerrel, mint tavaly, amikor a nagy meleg ellenére tucatnyian mozogtak együtt a színpadon és a nézőtéren.

Tánc, kutyák és gyermeknap

A majálist május 3-án követi a hagyományos Tébláb-fesztivál, amely akár a néptánc ünnepének is nevezhető. A nap folyamán kirakodóvásár, kézműves sátor és változatos produkciók fogadják az érdeklődőket.
Harmadik alkalommal hozhatják el május 11-én kedvenceiket a Bókay-kertbe a kutyás családi napra azok, akik szívesen töltik az időt más kutyakedvelőkkel. Az érdeklődők számos bemutatót nézhetnek meg – engedelmességi, ügyességi feladatokkal –, és ismét lesz alkalom a négylábú kedvencekkel való közös sportolásra is.
A májusi hónap zárásaként a nyár valódi nyitánya a május 25-i gyermeknap lesz. A részletes program még formálódik, de annyi bizonyos, hogy a Bókay-kert és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sport-, Rendezvény- és Médiadivíziójának szervezőcsapata mindent bevet, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalas programokkal, önfeledt, vidám szórakozással teljen a gyerekek ünnepnapja.
 

Lesz többféle harcművészeti bemutató, és természetesen koncerteken is részt vehetnek a majálist felkeresők. Fellép többek között az Aznap, az Island és az EnniHol zenekar, a Fesztiválszínpadon délután Péter Szabó Szilvi énekel, este pedig az Anima Sound Systemet hallhatjuk. Az egész napos programot a Ladánybene 27 koncertje zárja a Nagyszínpadon.

Kalandos majális

– A színpadi programokon kívül a hagyományos vidámpark, kisállat-simogató és ugrálóvár segíti elő a kellemes időtöltést. Természetesen nyitva lesz a kert legnagyobb újdonsága, a kalandpark is, amely ezen a napon kedvezményes árakkal várja a kicsiket és a nagyokat – informált Sonnenwendné Lengyel Orsolya, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. rendezvényszervezési csoportvezetője.
A kalandparkban az extrém szórakozási forma kedvelői olyan egyedi akadályokon próbálhatják ki az ügyességüket, amilyeneket Magyarországon máshol nem találhatnak meg. A hetven játékelem alaposan próbára teszi a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Az akadályok leküzdésére még nem képes legkisebbeket eközben ugyanitt játszótér várja.
Természetesen a vásári árusok hagyományos portékái is megtalálhatók lesznek az édességektől a csecsebecséken át a vattacukorig és a léggömbig.