Tisztelgés a mesterek előtt

Írta:  2014.04.14.
Önálló esttel állított emléket három inspiráló művésznek április 12-én Földes László a Rózsa Művelődési Ház színpadán. József Attila, Jim Morrison és Vlagyimir Viszockij versei és dalai csendültek fel.
Földes László, közismert becenevén Hobo, Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész és a Hobo Blues Band alapítótagja és énekese. A gyakran önmagát is „csavargó” jelzővel illető művész kalandos pályafutása során számos albumot és könyvet publikált, s több színházi és filmes alkotásban is szerepelt.

A Hármasoltár című előadás-sorozatának részeként április 12-én Hobo önálló esttel lépett fel a Rózsa Művelődési Házban. Műsorára, amely József Attila költő, Jim Morrison, a The Doors énekese és dalszövegírója, valamint Vlagyimir Viszockij színész, énekes, költő, a 60-as, 70-es évek orosz bálványának verseire és dalszövegeire épült, sokan voltak kíváncsiak.
A művész gyermeki őszintesége és hitelessége elvarázsolta a közönséget. A több mint egyórás előadás alatt minden fölösleges fény- és hangeffektust mellőzve szólalt meg a költészet és a zene a színpadon. Váltogatták egymást a megzenésített versek, a dalok és a szavalatok, amelyek a szerelem, a szabadság és a halál témáját járták körül. Az est valóban tisztelgés volt a nagy mesterek előtt.